Share
„Tânjaua Hotenarilor” are loc în acest final de săptămână; Vechiul obicei agrar atrage an de an numeroși participanți

„Tânjaua Hotenarilor” are loc în acest final de săptămână; Vechiul obicei agrar atrage an de an numeroși participanți

Duminică, 12 mai, de la ora 12.00, la Hoteni (comuna Ocna Șugatag) se va desfășura cea de-a 54-a ediție a evenimentului „Tânjaua Hotenarilor”, acesta fiind un festival de obiceiuri agrare. Mai exact, este dedicat primului gospodar care a ieșit la arat.

An de an, tradiționalul eveniment atrage numeroși participanți. După ritualul agrar, manifestarea va continua cu un spectacol de amploare. Iată invitații: Florentina și Petre Giurgi, Mirela și Dănuț Florea, Mirela, Maria și Mihai Nemeș, Frații Chindriș, Grupul Voia Bună, Andrei Petreuș și Ghiță Pîrja, Raluca Covaci, Leticia Hotea, Alexandru Bota.

Vor participa, de asemenea, ansamblurile folclorice Coconii din Breb, Coconii Deseștiului, Florile Cosăului din Budești, Ansamblul Liceului Tehnologic Ocna Șugatag și Ansamblul folcloric Berbeștenii. Evenimentul va fi prezentat de Adi Iorga.

Acesta este organizat de Consiliul Județean Maramureș, Primăria și Consiliul Local Ocna Șugatag și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

Sursa foto: Radu Trufan


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu