Share
Special: Cupa României a ajuns în Bârsana! Jucătorilor Avântului, care au ținut piept Stelei, li s-a îndeplinit un vis. „FRF nu ne-a uitat” (VIDEO ȘI FOTO)

Special: Cupa României a ajuns în Bârsana! Jucătorilor Avântului, care au ținut piept Stelei, li s-a îndeplinit un vis. „FRF nu ne-a uitat” (VIDEO ȘI FOTO)

Momente de bucurie joi, 21 ianuarie, în comuna Bârsana. La primăria din localitate a sosit… Cupa României. Iată cum a fost posibil!

La nivel național, există o campanie, practic un turneu, în care Cupa României ajunge acasă la echipele care au avut performanțe inedite. Iar Bârsana nu putea să nu fie pe listă.

„Visul meu a fost sa aduc Cupa României la Bârsana și am reușit!!! Mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru faptul că nu am fost uitați după acel joc cu Steaua București din Cupa României din 2013 unde am reușit o performanță frumoasă!!! Astăzi la sediul primăriei a ajuns faimosul trofeu și vreau să mulțumesc întregii echipe cu care am reușit această performanță, suporterilor echipei Avântul Bârsana și tuturor celor care ne-au susținut la acel joc!!!”, a arătat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana și căpitanul echipei la acel meci de vis.

În acel an, Avântul Bârsana a avut un parcurs fenomenal. Echipa de Liga 4 a câștigat, atunci, Cupa României pe Maramureș, după care a eliminat, pe rând, Plimob Sighetu Marmației (8-5), Unirea Dej (2-1), FC Universitar Baia Mare (2-1), Olimpia Satu Mare (2-1) și Gloria Bistrița (3-2). Din păcate, echipa maramureșeană s-a înclinat în fața Stelei București, în partida disputată în 16-mi, în Berceni, cu 4-0. Însă, foarte important de precizat este faptul că la pauză era numai 1-0 pentru cea mai titrată echipă din România. Foarte de important de spus este, însă, faptul că maramureșenii au mers însoțiți la marele meci de o mulțime de suporteri din comună. Aceștia au făcut o atmosferă incredibilă, cu muzică tradițională, așa cum numai moroșenii știu să facă, atrăgând toate privirile și camerele de fotografiat sau de filmat (iar asta pe bună dreptate!). Vezi imaginile superbe, la finalul materialului! Trebuie să menționăm și că celebra fotografie cu duelul dintre el și Mihai Costea (vezi mai jos, lângă caseta meciului) este păstrată cu sfințenie de primarul Teodor Ștefanca (pe atunci viceprimar, antrenor și căpitan) în biroul de la Primăria Bârsana.

Iată echipele în acel duel inedit, care va rămâne în istorie (cu promisiunea că vom mai vorbi despre acest meci)!
Steaua București: Niță – G. Matei, Bratu, Varela, Pârvulescu – Prepeliță, Neagu – Râpă, Răduț, Mitriță – M. Costea. Antrenor: Laurențiu Reghecampf. Rezerve: Tătărușanu, Filip, Aldea, Tatu, Grădinaru, Kapetanos, Iancu
Avântul Bârsana: Paşcu – Coşa, Rahovan, Dăncuş, Dunca – Teodor Ştefanca, Petre Stan – Deac, Ţiple, Ofrim – Marincean. Antrenor: Teodor Ștefanca. Rezerve: Vasile Iură, Vasile Mărginean, Florin Godja, Alexandru Ştefanca, Ioan Zonga, Ion Godja Mitraş, Florin Grigor, Mihai Pop, Ion Godja.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu