Share
Solidaritate pentru vârstnicul din Berința: Se lucrează la refacerea casei mistuite de flăcări! Va fi consolidată fundația! Apel umanitar pentru donații (FOTO)

Solidaritate pentru vârstnicul din Berința: Se lucrează la refacerea casei mistuite de flăcări! Va fi consolidată fundația! Apel umanitar pentru donații (FOTO)

La începutul lunii martie, DirectMM.ro v-a prezentat cazul bărbatului în vârstă de 70 de ani din Berința, căruia un incendiu violent i-a mistuit casa și bunurile personale din interior. Ca urmare, vârstnicul Mircea Vesa a fost nevoit să locuiască temporar la vecini, iar localnicii au lansat imediat un apel umanitar pentru a reface casa consăteanului lor.

În urma incendiului din Parohia Berința, Consiliul Parohial împreună cu părintele paroh s-au implicat în eforturile de reamenajare a locuinței afectate. Totodată, Preacuviosul părinte Filip Casian s-a deplasat la fața locului în vederea ajutorării persoanei afectate de situație.

Ca atare, la începutul lunii martie, prin Sectorul Social-Filantropic și Misionar, a fost donat un mobilier pentru înzestrarea unei camere. „Menționăm faptul că persoana în cauză a pierdut totul în urma incendiului. Mulțumim celor implicați în reconstruirea casei! Împreună putem face binele prin credință și faptă!”, au arătat, la acel moment, reprezentanții Sectorului Filantropic din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

În total, s-au strâns donații de aproximativ 20.000 de lei, pentru a reface vârstnicului casa mistuită de flăcări, dar și o masă, două scaune, un frigider și o piesă de mobilier. Se lucrează intens și în prezent, iar zilele următoare se preconizează că va fi consolidată fundația casei. (Vezi în fotografiile atașate stadiul lucrărilor!). Toți cei care doresc să îi întindă bărbatului o mână de ajutor o pot face, în continuare, prin donații de bani în Contul Parohiei Berința: RO29RNCB0182166174280001. Totodată, pe lângă donațiile pentru refacerea casei, mai ales că vârstnicul a pierdut tot în incendiu, sunt binevenite un pat, o sobă de gătit, dotări pentru baie, dar și alte alte obiecte de interior, întrucât focul a distrus tot ce a întâlnit în cale.

Întotdeauna, dar din dar se face Rai, iar faptele bune fac viața mai bună! Niciodată nu putem să știm dacă nu putem ajunge, oricare dintre noi, într-o astfel de situație disperată! Așadar, haideți să ne mobilizăm și să îl ajutăm pe bărbat, atât cât avem posibilitatea! Cu siguranță, împreună, vom reuși!

C.Ț.

 

Citește și

Solidaritate: Mobilier donat pentru bărbatul de 70 din Berința care a rămas fără casă și bunuri. Cont bancar pus la dispoziția celor care vor să îl ajute (FOTO)

Apel umanitar: Un bărbat de 70 de ani din Berința a rămas fără casă și bunuri personale în urma unui incendiu devastator. Împreună îl putem ajuta! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu