Share
Apel umanitar: Un bărbat de 70 de ani din Berința a rămas fără casă și bunuri personale în urma unui incendiu devastator. Împreună îl putem ajuta! (FOTO)

Apel umanitar: Un bărbat de 70 de ani din Berința a rămas fără casă și bunuri personale în urma unui incendiu devastator. Împreună îl putem ajuta! (FOTO)

Un incendiu violent a avut loc vineri, 5 martie, în satul Berința, comuna Copalnic Mănăștur. Flăcările necruțătoare au mistuit acoperișul unei locuințe în care avea domiciliul un bărbat singur în vârstă de 70 de ani.

Din păcate, focul a distrus și cea mai mare parte a bunurilor, vârstnicul, pe numele său Mircea Vesa, fiind nevoit să stea, în prezent, la vecini. Localnicii au început o acțiune caritabilă, prin care să îl ajute pe consăteanul lor.

„Domnul stă singur, nu are copii. Este în vârstă de 70 de ani, iar ieri (n.red. – vineri, 5 martie) i-a ars casa în întregime. Au rămas doar pereții de cărămidă și acum noi, vecinii, ne-am mobilizat să o refacem. În prezent, el stă la vecini până vom putea să o facem locuibilă”, a explicat, pentru DirectMM.ro, Ștefan Lucian din Berința, inițiatorul apelului umanitar pe rețelele de socializare.

Toți cei care doresc să îi întindă bărbatului o mână de ajutor o pot face prin donații de bani sau obiecte. Se dorește construirea unei locuințe, astfel încât vârstnicul să aibă un acoperiș deasupra capului. Totodată, sunt binevenite piese de mobilier sau electronice/ electrocasnice ori articole vestimentare, întrucât focul a distrus tot ce a întâlnit în cale. Momentan, donațiile se pot face la Parohia Ortodoxă Berința (sau puteți solicita informații suplimentare inițiatorului apelului pe rețelele de socializare AICI!), însă, cel mai probabil, se vor putea face și prin alte căi și metode. Reprezentanții Protopopiatului Ortodox Lăpuș și-au anunțat, deja, implicarea. Vom reveni cu detalii cu privire la aceste aspecte!

Întotdeauna, dar din dar se face Rai, iar faptele bune fac viața mai bună! Niciodată nu putem să știm dacă nu putem ajunge, oricare dintre noi, într-o astfel de situație disperată! Așadar, haideți să ne mobilizăm și să îl ajutăm pe bărbat, atât cât avem posibilitatea! Cu siguranță, împreună, vom reuși!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu