Share
Un milion de stele la Sighet

Un milion de stele la Sighet

Candele ale solidarității se vor aprinde vineri, 26 octombrie, la ora 18, în Parcul Central din Sighetu Marmației, în cadrul celei de-a noua ediții a acțiunii ”Un milion de stele”. Ca de fiecare dată, membrii Centrului de zi pentru vârstnici din Sighet al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare se vor implica în pregătirile și derularea evenimentului. Prin donațiile oferite, cetățenii pot să sprijine funcționarea Centrului de îngrijire la domiciliu „Sf. Carol” din Sighet.

Cum se derulează această acțiune? În fiecare an, într-o după-amiază frumoasă de toamnă, localnicii cu sensibilitate socială se adună într-o locație centrală din Sighet, unde au posibilitatea de a achiziționa candele în schimbul unei donații, iar apoi le aprind în semn de solidaritate pentru semenii aflați în nevoie. Din sutele de candele aprinse este formată sigla Caritas.

Țara de orgine a acțiunii de solidaritate „Un milion de stele” este Franța. Acțiunea a fost inițiată de voluntari ai Caritas, care în 1984, în localitatea Annecy, au colectat donații oferind lumânări trecătorilor. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată la nivel național acțiunea intitulată la început „Zece milioane de stele”. Popularitatea evenimentului a crescut în continuu de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 țări din Europa sub denumirea „Un milion de stele”. Confederația Caritas România s-a alăturat acțiunii începând din 2009. Anul trecut, în 39 de localități din țară s-au aprins candelele solidarității. La Sighetu Marmației, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare organizează pentru a noua oară evenimentul.

Lasă un comentariu