Share
Un apel la solidaritate în comunitatea maramureșeană: O familie are nevoie de ajutorul nostru, după ce le-a ars casa; Modalitatea de sprijin a membrilor acesteia

Un apel la solidaritate în comunitatea maramureșeană: O familie are nevoie de ajutorul nostru, după ce le-a ars casa; Modalitatea de sprijin a membrilor acesteia

Pe rețelele de socializare a fost lansat un apel umanitar de ajutorare a familiei Sălăjan din Baia Mare, după ce un incendiu devastator le-a mistuit casa.

Nefericita întâmplare s-a produs în 17 februarie 2024, în jurul orei 22,00. Atunci, gospodăria familiei, situată pe strada Podul Viilor, a fost cuprinsă de flăcări devastatoare. Totul pornise de la un scurtcircuit care s-a produs în dormitorul soților.

”Flăcările i-au afectat trupul bărbatului care se odihnea în momentul producerii incendiului, având arsuri semnificative pe întreg corpul, dar mai ales la nivelul brațelor. Din cauza fumului rezultat, bărbatul a fost găsit inconștient de către fiul său. Tânărul a contactat imediat serviciul de urgență în timp ce încerca din răsputeri să-și trezească tatăl. Ajunși la locul incidentului, pompierii au reușit să oprească focul înainte ca întreaga casă să fie mistuită, reușind și să scoată victima din casă, însă printr-un geam, deoarece accesul prin ușa de la ieșire era blocat. Materialul ușii sudându-se din cauza temperaturii excesive din locuință.

Manevrele de prim ajutor au avut loc în curte, iar apoi bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, iar de acolo la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. O adevărată dramă a trăit și soția acestuia, Dorina, care a trăit în timp real prin telefon toate cele întâmplate acasă, ea fiind plecată în interes de serviciu pe un alt continent. În momentul de față, domnul Sălăjan se află într-o stare stabilă, însă fumul i-a afectat căile respiratorii, fiindu-i dificil să vorbească. Totodată, a trecut și printr-o operație de reconstrucție, urmând o perioadă lungă de recuperare. Copilul soților Sălăjan este profund afectat de cele întâmplate, în prezent participă la ședințe de psihologie și psihoterapie. Cu un bun simț excesiv și o viață trăită într-un mod armonios, soților Sălăjan le-a fost greu să accepte să primească ajutorul nostru, însă situația dificilă i-a determinat s-o facă”, se arată în apel.

Cei care pot să contribuie cu ceva pentru ajutorarea familiei lovite de tragicul incident, sunt rugați s-o facă. Întrucât cheltuielile din această perioadă sunt enorme: recuperarea din spital, refacerea casei, ședințe de psihoterapie.

Donațiile pot fi făcute în contul Dorinei.

Nume și prenume: Dorina Sălăjan

Cont iban: RO87 BTRL RONC RT03 5065 6001

deschis la Banca Transilvania.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu