Share
Transportul în comun metropolitan e în comă, iar navetiștii  – în disperare

Transportul în comun metropolitan e în comă, iar navetiștii – în disperare

Mărețul transport  în comun al zonei metropolitane a intrat în agonie. Invocând faptul că nu sunt rentabile cursele spre localitățile zonei metropolitane, URBIS Baia Mare le tot anulează. De lunea trecută, a dispărut și cursa Merișor- Băiuț – Baia Mare. Magdalena Popescu ne-a trimis un instantaneu dintr-o cursă de la o oră de vârf (8.30), mirându-se cum poate fi nerentabilă o cursă în care în care oamenii stau ca sardelele în un autobuz (vezi foto).  ”O fi nerentabil  pentru sutele de milioane din buzunarele directorilor. De ani de zile mergeam la serviciu cu cursa asta, iar acum ne-a terminat decizia Urbis-ului”  – se plânge  Magdalena Popescu.

Desființarea unor curse ține de management, sector care a fost întărit la finalul anului trecut, când URBIS l-a angajat pe post de  ”consilier  management” pe consilierul municipal Florin Creț. Nu se știe dacă la  desființarea acestor curse  o fi contribuit  și sfatul consilierului, ca să fie de unde să se plătească și  consistentu lui  salariu, cum zicea cititoarea noastră.  Poate alta era situația dacă Florin Creț era consilier județean sau măcar pe zona metropolitană. Dar cum  e doar municipal, o fi zis că autobuzele trebuie să circule doar prin municipiu. Așa încât cei care cum nu mai au cum să facă naveta cu autobuzele URBIS, ar trebuie să-și  cumpere mașini. La mâna a doua, că-s mai ieftine. La  acest capitol, i-ar putea consilia  – gratis – chiar  consilierul Creț, că  are experiență în traficul cu mașini rulate.

Mă rog,  soluția cu achiziționarea de mașini pentru navetă seamănă cu recomandarea atribuită reginei Mariei Antoaneta, adresată tot oamenilor de rând, ajunși la nevoie:  ”Dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci!”.

Cert e faptul că transportul  în comun al zonei metropolitane  sucombă, bulversând viața celor care au nevoie de el.

1 Comentariu în această postare

  1. Merisor-Baiut? Cred ca avem Viorici peste tot.Zona metropolitana e o gargara ieftina facuta de politicieni care nu are nicio treaba cu realitatea.Grandioasa zona metropolitana nu a fost in stare sa puna pe hartie nimic,ce sa mai vorbim de mult trambitatul Parc Industrial.Baimarenii fac naveta in Tautii Magheraus la salarii mizere,astfel incat la fiecare salariu isi dau demisia in masa cateva zeci de muncitori.Ce sa vina maramureseni acasa,zilnic aflii ca mai pleaca zeci de familii,cu copii cu tot,astfel incat nu e cazul sa ne mai gandim la demografie pe viitor.Institutii neputincioase,sefi de administratii fara pricepere.Tautii Magheraus ce se mai zbate,in rest Grosiul,Recea si Baia Sprie inca sunt la nivel agrar.Macar daca ar mai sti sa cultive malai,dar astia sunt agrari doar in gandire.Ce au facut pentru dezvoltarea metropolitana in afara de a cere curse Urbis sa mearga la Mall? Ca la munca nu ai ce sa vi in municipiu,ca nu au baimarenii unde sa munceasca,orasul fiind pe butuci.

    Răspunde

Lasă un comentariu