Share
Noi reglementări privind plata pensiei de urmaș pentru copiii care au împlinit 16 ani

Noi reglementări privind plata pensiei de urmaș pentru copiii care au împlinit 16 ani

Legea nr.263/2010 are o prevedere care va da bătăi de cap copiilor ce beneficiază pensie de urmaș și au împlinit vârsta de16 ani. Ei trebuie să aducă la Casa de Pensii o adeverință din care să rezulte că frecventează cursuri liceale/universitare la zi.  Sunt valabile doar adeverințele emise numai după data începerii anului școlar pentru elevi (10 septembrie), respectiv după începerea celui universitar pentru studenți (1 octombrie). În funcție de data prezentării acestor adeverințe se va face și plata pensiei de urmaș.

Pentru adeverințele prezentate până la 26.09.2018 – plata pensiei se va face în luna octombrie cu poșta sau în cont ● Pentru cel prezentate în intervalul 26.09 -10.10.2018, plata se efectuează în cont, în luna noiembrie  ●  Pentru adeverințele prezentate în perioada 10 -26.10.2018, plata pensiei se va face prin poșta în luna noiembrie sau în cont – în luna decembrie.

Dacă adeverințele nu se prezintă până la 26 septembrie, plata pensiei se suspendă și se va relua de la la data suspendării, adică 1 octombrie, numai după prezentarea adeverinței.

Lasă un comentariu