Share
Muncesc 365 de zile pe an pentru niște salarii de mizerie

Muncesc 365 de zile pe an pentru niște salarii de mizerie

Aproximativ 100 de membri de sindicat ai Confederației Cartel Alfa au pichetat astăzi Instituția Prefectului Maramureș: asistenți personali, asistenți maternali, angajați din unitățile de asistență socială etc. Unii  au venit de la zeci de km distanță pentru a atrage atenția asupra problemelor lor. ”

 

”Alimentele s-au scumpit, la fel și hainele, utilitățile, totul. Salariile deloc, de doi ani. Pentru un copil primești 600 de lei pentru hrană, îmbrăcăminte, rechizite, abonamente și alte cheltuieli, la care se adaugă 84 de lei alocația. Banii nu ajung, cheltuim din salariile noastre, dar nici astea nu-s mari” –  povestea Maria Buftea, asistent maternal din Văleni.

 

”Sunt văduvă de șapte ani, am o mamă bolnavă, cu ulcer varicos. Sunt puțini banii. Nu-i ușor să crești doi copii și cu o mamă bolnavă”, a precizat Nicoleta Mihali   Nu ni s-o majorat salariile. Ni s-o promis că de la 1 august, da’ nimic. Tichete de vacanță nu ne dau. Nu avem o zi liberă. Nu putem să mergem nicăieri” – a spus Livia Botiș din Cernești.

”Nu suntem plătiți corespunzător. Copiii ni-s mari, au pretenții mari. Cu banii pe care ni-i dau nu ne descurcăm. Chiar dacă sunt copii în plasament, au și ei nevoi și nu trebuie marginalizați. Lucrăm non-stop, sâmbetele și duminicile nu ni le plătesc, iar banii cu o mână ni-i dau, cu două ni-i iau”, a ținut să menționeze   Terezia Lauran, asistent maternal din Baia Mare.

Unii participanți la pichetare – amenințați de șefi

Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, a subliniat că, dacă nu se vor face corecții în proiectul bugetului de stat pe anul viitor, ”toți cei de aici vor avea de suferit: salariații din centre, asistenții maternali”. El a mai spus că angajații din centrele medico- sociale sunt tratați discriminatoriu față de cei din spitale. Liderul maramureșean a cerut, în numele oamenilor, salarii decente și a ținut să precizeze că un șef de centru din Sighetu Marmației a amenințat angajații că nu au ce căuta la pichet.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu