Share
Minune în Baia Mare: un nesimțit a început să simtă!

Minune în Baia Mare: un nesimțit a început să simtă!

Revoltat de situația în care a fost pus un vecin de al său, care are un handicap locomotor sever, jurnalistul Grigore Ciascai a luat atitudine. Și a făcut-o sub cunoscutul lui generic  – ”Să-i îndreptăm pe cei strâmbi” –  și în binecunoscutu-i stil, după cum veți vedea în continuare.

 ”Superba mașină din imaginile alăturate are un stăpân tare nesimțit. Vehiculul ocupă locul respectiv de trei zile. Primele două (sâmbătă și duminică) au fost zile libere la parcare în tot municipiul Baia Mare, dar locurile speciale nu pot fi ocupate decât de nesimțiți. Luni, polițiștii i-au pus amenzile pe parbriz, dar rămâne de văzut dacă le va plăti vreodată. Oricum cred că 200 de lei (minimul amenzii) pe zi nu reprezintă mare lucru pentru domnul nesimțit.

Locul acela special, situat pe strada Școlii (una dintre cele mai aglomerate din oraș) a fost obținut de vecinul meu după bătălii lungi și grele cu autoritățile locale. Omul are un handicap locomotor sever, nu își poate folosi deloc picioarele, și se deplasează cu două cadre. Pentru el parcurgerea unei distanțe de zece metri e echivalentului unui maraton atletic.

Nesimțitul l-a pus în situația să stea în mașină până ce se eliberează un loc comun din apropierea scării blocului sau să parcheze unde găsește și să se chinuie îngrozitor străbătând distanța până acasă.

Așadar, omul acela strâmb la suflet și cel mai probabil orfan de creier, i-a luat vecinului meu locul de parcare. Ce bine ar fi fost dacă îi lua și handicapul pentru câteva zile, ca să simtă ce înseamnă această nenorocire. După aceia sunt convins că niciodată n-ar mai proceda așa.

Oare ce ar fi pățit în țara lui (Marea Britanie) dacă ar fi parcat atâtea zile într-un loc rezervat?”.

Textul a fost postat ieri. Azi au apărut rezultatele: locul de parcare a fost eliberat. Sau cum ar spune Grigore: ”În sfârșit, nesimțitul s-a simțit”.

 

Lasă un comentariu