Share
Locuința unei familii din Maramureș a fost mobilată în cadrul proiectului „Construiește o casă, zidește suflete!”

Locuința unei familii din Maramureș a fost mobilată în cadrul proiectului „Construiește o casă, zidește suflete!”

O nouă acțiune în cadrul proiectului „Construiește o casă, zidește suflete!”. O familie cu doi copii din Maramureș a primit ajutor în mobilarea locuinței.

„Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 24 februarie, preacuviosul părinte arhimandrit Casian Filip, vicar eparhial, alături de membri din cadrul Asociației „Filantropia Maramureșeană”, sub îndrumarea preacuviosului părinte arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier social-filantropic și misionar și președintele asociației, alături de membri ASCOR filiala Baia Mare, sub coordonarea părintelui arhidiacon Vlad Nechita, președintele asociației, au inițiat o acțiune nobilă în cadrul proiectului „Construiește o casă, zidește suflete!”, oferind ajutor prin mobilarea cu grijă a locuinței unei familii cu doi copii.

Locuința se află în localitatea Cărpiniș, județul Maramureș, iar mobila necesară a fost donată de domnul Vasile Lenghel”, se precizează pe pagina Episcopiei.

Amintim faptul că Proiectul Eparhial „Construiește o casă, zidește suflete” a fost inițiat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin începând cu anul 2018, ca obiectiv principal al Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, și a fost impus ca o necesitate de a interveni în sprijinul persoanelor ori familiilor aflate în situații critice cauzate de catastrofe naturale (inundații, incendii etc.), ori pentru familii cu mulți copii, afectate de sărăcie și lipsite de resurse.

Conform comunicatului de presă al Adunării Eparhiale, anul trecut, în cadrul proiectului, au fost reconstruite și reparate aproximativ 66 de case pentru 345 de beneficiari, având un cost total pe cele 8 protopopiate ale eparhiei de 513.491 RON.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu