Share
Concert caritabil susținut de „Trei parale” pe scena Teatrului Municipal Baia Mare

Concert caritabil susținut de „Trei parale” pe scena Teatrului Municipal Baia Mare

În 14 martie, la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc a XI-a ediție a concertului ”Ajută pentru a fi ajutat”, organizat de Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”.

Acest concert celebrează încheierea unei campanii de strângere de fonduri și atingerea obiectivului din 2023 și startul unei noi campanii, care se va desfășura pe parcursul anului 2024. Anul acesta se dorește achiziționarea unui electrocauter cu plasmă argon pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică.

„În Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, în Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică, se efectuează anual în jur de 4000 de proceduri endoscopice digestive, din care un procent extrem de mare este  reprezentat de diagnosticul și mai ales terapia hemoragiilor digestive superioare și inferioare.

Coagularea cu plasma argon (APC ) este o tehnică electrochirurgicală pentru gestionarea sângerării și a devitalizării anomaliilor tisulare. Aplicabilitatea și indicațiile sunt multiple: hemoragii vasculare mici și superficiale; reducții tumorale; hemoragie tumorală; devitalizarea și coagularea colonului drept; creșterea spre interior/ creșterea excesivă a stentului; proctită de iradiere; sindrom GAVE”  – precizează dr. Cristina Bura, medic primar gastroenterolog.

Pe scena Teatrului Municipal Baia Mare va evolua „Trei parale”, un grup revivalist bucureștean, care face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale. Un rol important în acest sens îl are Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și conducător al formației.

Invitațiile de participare la acest concert le puteți achiziționa de la sediul Asociației din Spitalul Județean, de la Teatrul Municipal sau de la Il Padrino (str. Școlii) și The Oak (Centrul Vechi).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu