Share
Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în Maramureș

Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în Maramureș

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a lansat luni, în București, cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, iar marți, 21 august, secretarul de stat Victor Ionescu s-a aflat în Baia Mare spre a-i informa pe maramureșeni cu privire la drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene. Campania derulată de MRP și de instituțiile partenere are drept scop informarea românilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când decid să lucreze, să studieze sau să se stabilească peste hotare. Prima etapă, dedicată tinerilor interesați să studieze sau să lucreze în străinătate, s-a desfășurat în perioada mai-iunie.

Victor Ionescu a declarat că această campanie a fost demarată anul trecut, sub forma unui program-pilot care a avut ca țință localitățile sărace din România, din care foarte mulți localnici au ales să plece pentru a munci peste hotare. A doua etapă desfășurată între 20 august – 25 septembrie se adresează tuturor județelor din țară.

La întâlnire, Dragoș Năcuță, inspectorul-șef al ITM, a insistat pe tema readucerii acasă a românilor plecați în străinătate, prin ofertarea corectă a acestora cu locuri de muncă bine plătite, educație adecvată pentru cei mici și servicii de sănătate la standarde cât mai înalte.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu