Share
Apel umanitar: Șapte copii din Poienile de sub Munte au nevoie de o nouă casă; Povestea unei familii greu încercată (FOTO)

Apel umanitar: Șapte copii din Poienile de sub Munte au nevoie de o nouă casă; Povestea unei familii greu încercată (FOTO)

Din păcate, în România sunt foarte multe familii care nu au parte de un trai decent, care trăiesc de pe o zi pe alta… Țara noastră rămâne în fruntea țărilor europene în care copiii constituie categoria socială cea mai expusă sărăciei și excluziunii sociale. 

Potrivit unui raport realizat de Fundația World Vision România, unu din zece copii din mediul rural nu are suficientă mâncare și se duce flămând la culcare, iar aproape o cincime dintre elevii de la sate merg peste opt kilometri pe jos pentru a ajunge la școală.

Numeroase cazuri de acest fel sunt și în Maramureș. Un exemplu în acest sens este cel al familiei Șimoniac. Povestea lor pare desprinsă dintr-un basm, însă unul fără final fericit… Vă invităm să-i aflați povestea și să o susținem!

„În Munții Maramureșului, termometrele indică temperaturi de -20 de grade de zile întregi. Drumurile existente au fost acoperite de îngheț și de zăpadă. Adrian, copilul de școală al familiei Șimoniac, își face singur cărare prin nămeții care-i trec de genunchi. Parcurge patru kilometri până în sat, în Poienile de sub Munte și patru kilometri până înapoi acasă. În fiecare zi. În cătunul în care s-a născut, singurii parteneri de joacă pe care-i are sunt frații lui. Șase la număr. Trăiesc toți într-o casă de doar 20 de metri pătrați. Fără vecini, fără curent, fără apă, fără acces la servicii medicale. Judecând după imagini, ai putea crede că viața acestor copii este ruptă dintr-un basm. Însă realitatea de zi cu zi este dintre cele mai triste.

Vasile Șimoniac este capul familiei. Are 65 de ani și aproape tot atâtea oi de îngrijit. Indiferent de anotimp, se străduiește să le țină sănătoase. Animalele sunt cele care le asigură hrana tuturor.

Ana Șimoniac nu a avut niciodată în casă o mașină de spălat. Nici aragaz. Lucrurile care oferă confort în anul 2022 nu și-ar găsi locul în căminul familiei din deal. Singura șansă la normalitate ar fi un nou început. O casă nouă. În sat. Aproape de școală, de electricitate, de apă curentă și de servicii medicale. Doar așa, copiii care nu îndrăznesc să aibă un vis, cât de mic, ar putea primi o șansă la educație, la sănătate, la un viitor.

Cei șapte copii nu au citit prea multe basme. Au învățat să spună doar rugăciuni, la lumina lămpii. Iar anul acesta, de Crăciun, speranța a intrat, pentru prima dată și în casa lor. Cu o mână le-a dus daruri, iar cu cealaltă a pus temelia unui cămin nou pentru familia din munți, în centrul localității Poienile de sub Munte. În sfârșit, există și pentru ei o speranță. Copiii îndrăznesc să creadă în existența unor supereroi. Iar aceia ați putea fi chiar voi! Ajutați-ne să scriem împreună o poveste cu un final fericit” – se precizează pe pagina Plai moroșenesc.

Donații se pot face aici: http://fundly.com/casa-pentru-familia-simioniac.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Buna ziua as vrea si eu sa ajut as putea avea un Iban de la banca sa pot face un transfer

    Răspunde

Lasă un comentariu