Share
30.000 lei – amenda aplicată celor care, la ”Castane 2018”, frământau aluatul cu bormașina în timp ce fumau (VIDEO)

30.000 lei – amenda aplicată celor care, la ”Castane 2018”, frământau aluatul cu bormașina în timp ce fumau (VIDEO)

Un operator economic băimărean care oferea servicii de alimentație publică în condiții improprii, punând în pericol sănătatea populației, a fost sancționat cu 30.000 de lei. Este vorba de o unitate care producea langoși fără a respecta minime reguli de igienă. ”Malaxarea aluatului se făcea cu ajutorul unei bormașini, într-un lighean din plastic, așezat pe pământ”, – a detaliat Anca David, comisar șef adjunct delegat al Comisariatului pentru protecția Consumatorilor (CPC) Maramureș.  În plus, unul dintre cei doi bărbați care se ocupau de această îndeletnicire  nu purta echipament adecvat, iar cel de-al doilea fuma în timp ce amesteca în aluat. ”Operatorului economic i s-a încheiat un proces verbal de constatare a contravenției, acesta fiind sancționat cu amenda contravențională în valoare de 30000 RON, pentru prestarea serviciilor care pot pune în pericol viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor. A fost dispusă și măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor” –   se precizează în comunicatul CPC Maramureș.

Instituția s-a autosesizat după ce, în mediul on-line, au apărut imagini surprinse în 4 octombrie, cu ocazia desfășurarii festivalului „Castane 2018”, organizat în centrul nou al Băii Mari. Fără aceste imagini, nimeni nu ar fi aflat de această poveste murdară! Operatorul economic nu a negat faptele și nu a protestat, argumentând că a recurs la aceste improvizații, deoarece i s-a stricat malaxorul.  Ulterior, echipa CPC Maramureș a reverificat cazul și a constatat remedierea deficiențelor.

Atentat la sănătate la ”Castane 2018”

INADMISIBIL. Gustoasele produse de panificație de la ”Castane 2018” pot avea în spate și rețete inedite. În cazul de față, aluat frământat cu bormașina și garnisit cu arome de la coșul de gunoi din apropiere. Vorba ceea: ”banul să iasă, că fraierii nu bagă de seamă” (filmare: Adrian Barbur)

Publicată de Direct MM pe Vineri, 5 Octombrie 2018

 

Lasă un comentariu