Share
Salubritatea stradală din Baia Mare, încotro? Imagini de pe una dintre principalele artere ale municipiului (VIDEO ȘI FOTO)

Salubritatea stradală din Baia Mare, încotro? Imagini de pe una dintre principalele artere ale municipiului (VIDEO ȘI FOTO)

Primăvara scoate la iveală și lucruri nedorite. Cititorii noștri au surprins imagini recente care nu fac cinste nimănui în zone extrem de tranzitate de locuitorii municipiului Baia Mare. Se pare că nici măcar zona centrală nu (mai) este atât de curată pe cât s-a tot afirmat, ca să nu mai vorbim de situația din cartiere.

Bulevardul București este principala arteră a orașului, traversându-l de la Piața Revoluției până la ieșirea sud-vestică. La fel ca și partea carosabilă, zonele pietonale sunt, desigur, intens circulate.

Din păcate, în mod generalizat, pe tronsonul cuprins între blocul Semilună și complexul comercial Center, atât spațiile verzi, cât și perimetrele din jurul băncilor și trotuarelor, au devenit depozite pentru gunoaie. Pe jos zac diverse obiecte care nu mai pot fi utilizate, cum ar fi ambalaje și PET-uri, cutii, pungi, saci, mucuri de țigară și chiar bolțari sau… pantofi ori măști de protecție. Iar mizeria nu este întâlnită numai pe bulevardul București, ci și, de exemplu, pe strada Mărgeanului și, la fel, pe mai multe străzi ale municipiului.

Este foarte adevărat că, printre concetățenii noștri se află și persoane certate cu simțul civic, însă întrebarea care se impune este de ce deșeurile nu au fost colectate de mai mult timp de către operatorul de salubritate. Ar fi de văzut ce părere au cetățenii municipiului Baia Mare, buni-platnici ai taxei de salubrizare, cu privire la lipsa de reacție a operatorului de salubritate, în condițiile în care tarifele pentru serviciile oferite au fost majorate nu de multă vreme (în 2020). Este limpede din imagini că deșeurile ocupă spațiile publice de ceva vreme, fără a fi ridicate!…

Noi spunem că responsabilii remunerați cu sume mari din banii publici pentru curățenia municipiului Baia Mare sunt obligați să asigure confortul meritat de toți cetățenii buni-platnici! Vă invităm să urmăriți imaginile recent surprinse de cititorii noștri, atât în galeria foto, cât și în materialul video de mai jos!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu