Share
S-au epuizat rezervările  pentru zborurile cu balonul. Află cum se mai pot obține bilete

S-au epuizat rezervările pentru zborurile cu balonul. Află cum se mai pot obține bilete

Chiar dacă prețul biletelor  pentru zborul liber cu balonul de aer cald este de aproximativ 100 de euro, rezervările s-au epuizat încă din 28 septembrie.  Reamintim că un bilet costă 450 lei   pentru un adult sau un copil cu vârsta de peste 12 ani și  350 lei – pentru un copil cu vârste între 8 și 12 ani. Sunt cinci sesiuni de zbor liber: câte două vineri și sîmbătă (de la orele 8.00 și 17.00) și una duminică, de la orele 8.00. Acestora li se adaugă sesiunea de zbor ancorat de duminică după masa (de la orele 17.00).

S-au epuizat și biletele pentru zborurile ancorate, care costă doar 30 de lei/persoană (adulți sau copii peste 8 ani), iar copiii cu vârsta între 2 și 8 ani au acces gratuit.  Chiar dacă nu se mai pot face rezervări, bilete de zbor liber sau ancorat cu balonul vor mai putea fi achiziționate în perioada festivalului, în măsura locurilor disponibile pentru fiecare sesiune de zbor- au anunțat organizatorii.  Altă posibilitate de a ajunge în nacelă: biletele rezervate și confirmate pot fi cedate de către titulari către terțe persoane, cu condiția transmiterii către organizatori a datelor personale ale celor care vor participa la zbor în locul titularilor.

Rezervarea și achitarea prețului unui bilet nu garantează efectuarea zborului cu balonul cu aer cald. Confirmarea zborului se face strict cu 30 minute înainte de start, după ședința tehnică. Decizia aparține directorului de zbor din partea Aeroclubului României, în funcție de condițiile atmosferice din momentul respectiv (precipitații, direcția și intensitatea vântului, ceață etc.).

În cazul în care condițiile atmosferice sau alte motive împiedică realizarea zborului, rezervarea se transferă pe sesiunea de zbor următoare doar pe o listă de rezervă, în limita eliberării unor locuri din lista principală. Cei care au făcut rezervare și în ziua  zborului nu se la prezintă la ora prestabilită, pierd întreaga contravaloare a biletelor rezervate

Dacă zborul nu se poate efectua din motive independente de voința organizatorului sau a pasagerului – condițiile atmosferice, siguranța zborului etc. – costul biletului va fi returnat în termen de 15 zile lucrătoare, în cuantum de 95% din valoare (diferența de 5% reprezintă costuri inerente de comisioane bancare, tipărire bilete etc.)

Un zbor liber cu balonul durează între 45 minute și 60 de minute, timp în care balonul plutește purtat de vânt și dirijat de pilot, ridicându-se la o înălțime maximă de 1500 m. În nacelă pot urca 1-3 persoane.

Astăzi, de la ora 17.00, în  Piața Revoluției din Baia Mare are loc  defilarea mașinilor cu baloanele cu aer cald, iar cu cinci baloane se va face zbor ancorat.

Info/foto: maramuresballoonfiesta.ro

Lasă un comentariu