Share
Rural vs Urban: 85,5% din infracțiunile stradale din județ au loc în Baia Mare. În comune, a scăzut infracționalitatea. Vezi statistica oficială

Rural vs Urban: 85,5% din infracțiunile stradale din județ au loc în Baia Mare. În comune, a scăzut infracționalitatea. Vezi statistica oficială

Municipiul Baia Mare, ca și cea mai mare aglomerare urbană, își asumă și titlul negativ de pol al infracționalității. Conform cifrelor, aici au loc cele mai multe ilegalități.

Conform IPJ Maramureș, pe un alt palier deosebit de important al structurilor de ordine publică s-au situat activităţile informativ-preventive şi de intervenţie desfăşurate în comunitate, materializate în intervenţii la evenimente (peste 20.000), stări conflictuale aplanate (în jur de 1700), petiţii soluţionate (peste 3500) și activităţi educativ-preventive în unităţi de învăţământ (mai puține în anul trecut, pe fondul pandemiei de COVID).

Criminalitatea stradală este un obiectiv aflat permanent în atenția inspectoratului, pentru controlul acestui indicator fiind depuse eforturi împreună cu partenerii instituţionali. La nivelul judeţului Maramureş, în anul 2020, infracţiunile stradale reprezintă 5,29% din totalul infracțiunilor sesizate. “Criminalitatea stradală este un tip de criminalitate specific mai ales mediului urban, cele mai multe infracțiuni stradale (85,5%) fiind înregistrate în municipiul Baia Mare”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

Criminalitatea în mediul rural reprezintă 30,8% din criminalitatea la nivel de județ, conform statisticii oficiale. “Comparativ cu anul 2019, în perioada supusă evaluării s-a constatat o scădere cu 13,4% a infracționalității în mediu rural. Ponderea cea mai mare o deţin infracţiunile judiciare – 59%, în special cele din sfera micii criminalităţi (loviri sau alte violenţe, furturi și amenințări). Alte infracțiuni frecvent întâlnite în mediul rural sunt infracțiunile rutiere (13%) și infracțiunile prevăzute de Codul Silvic (5%)”, au mai explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu