Share
O nouă acțiune socială organizată la Bisericuța de Lemn din Baia Mare: Preoții au livrat din nou alimente nevoiașilor (GALERIE FOTO)

O nouă acțiune socială organizată la Bisericuța de Lemn din Baia Mare: Preoții au livrat din nou alimente nevoiașilor (GALERIE FOTO)

Praznicul religios Buna Vestire a adus o nouă acțiune socială la Parohia Ortodoxă „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare. Așa cum s-a promis, binefăcătorii nevoiașilor s-au deplasat la cei care aveau nevoie de alimente, în contextul pandemiei COVID-19.

Preoții slujitori de la Bisericuța de Lemn, părintele paroh Vasile Fodoruț și părintele Ghiță Man, alături de părintele Bogdan Gavra, au transportat pachete cu alimente direct acasă la asistații sociali care au nevoie de hrană. Acțiunea a fost organizată de Parohia Ortodoxă Sfântul Iosif Mărturisitorul din Baia Mare, Asociația Standarde pentru Baia Mare și Centrul de Cercetare și Formare al Centrului Universitar Nord Baia Mare.

„Continuăm acțiunea de sprijinire a persoanelor vulnerabile. Am pregătit mai multe pachete cu alimente, pe care le-am transportat, după Sfânta Liturghie, la persoanele care ori nu au condiții financiare pentru a și le achiziționa ori nu au posibilitatea de a merge la cumpărături, fiind în izolare. Alimentele au ajuns la mai mulți beneficiari din tot orașul – fie cartierul Ferneziu, fie zone ca Grănicerilor sau Luminișului. Vom continua, tot așa, cu două acțiuni pe săptămână – duminică, masa caldă pe care o serveam, de obicei, la cantina socială, și alimente, iar miercuri, alimente de bază” – a explicat, pentru DirectMM.ro, părintele Vasile Fodoruț.

Cătă ȚINEGHE

Citește și

“Liturghia de după Liturghie”: Masa caldă de la Bisericuța de Lemn din Baia Mare a fost livrată de preoți acasă la asistații social (GALERIE FOTO)

Lasă un comentariu