Share
Eveniment în Ardusat: a fost târnosită biserica din comună (GALERIE FOTO)

Eveniment în Ardusat: a fost târnosită biserica din comună (GALERIE FOTO)

Biserica din Ardusat (Protopopiatul Chioar), cu hramul “Sfânta Treime”, a fost construită între anii 1936 și 1938, prima sfinţire a bisericii fiind făcută în 1970, de  către Teofil Herineanu, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului.

Din 2016, sub îndrumarea și conducerea preotului paroh Florin Florea, s-au executat ample lucrări la această biserică: s-au refăcut sfânta masă, proscomidiarul și s-a reamenajat altarul ● s-au recondiționat mobilierul și catapeteasma ● s-au înlocuit icoanele și tetrapoadele pentru închinare și s-a pus mocheta în toată biserica ● au fost refăcute porţile și recondiționat gardul de împrejmuire a curţii.  Cheltuielile au fost suportate de dreptcredincioșii parohiei, Primăria și Consiliul Local Ardusat, dar şi de binefăcători.

În 7 octombrie, în cea de a 20-a duminică după Sfintele Rusalii, PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de târnosire a bisericii  – după toate canoanele BOR – și a binecuvântat capela de cimitir din parohie.

Pentru activitatea sa, preotul paroh Florin Florea a fost hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce. Primarul comunei, Ciprian Rus a fost răsplătit cu Gramata Episcopală, iar  diplome de vrednicie au primit prim-epitropul Marin Barbul, Consiliul Parohial, Comitetul de Femei, Consiliul Local Ardusat şi binefăcătorii Gavril Coţ, Stelian Ghita, Gheorghe Ciceu şi Vasile Neamţ.

 

Lasă un comentariu