Share
A fost târnosită biserica din Parohia Vișeu de Jos I (GALERIE FOTO)

A fost târnosită biserica din Parohia Vișeu de Jos I (GALERIE FOTO)

Duminică, 18 octombrie (a XX-a după Rusalii), Preasfinițitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat noua capelă de cimitir, a târnosit biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Vișeu de Jos I, Protopopiatul Vișeu, a sfințit Altarul de vară, după care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Pr. Gavrilă Hodja, parohul credincioșilor din Parohia Vișeul de Jos I, Pr. Iustin Șanta din Parohia Vișeul de Jos II, Pr. Grigore Andreica, proin-protopop al Vișeului, Pr. Dumitru Iuga din Parohia Săcel, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, secretar eparhial, Diac. Radu Anton de la Catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, precum și alți părinți slujitori din parohiile învecinate.

Părintele Gavrilă Hodja a fost distins cu Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”, iar mai multor persoane, care au fost implicate în buna desfășurare a acestui eveniment, le-au fost conferite Diplome Omagiale ale Anului 2020.

La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor și i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu