Share
Reclamații: Nemulțumiri în Baia Mare vizavi de calitatea dezinsecției făcute în ultimele zile. „Colcăie țânțarii în jurul gardurilor, arborilor și becurilor”

Reclamații: Nemulțumiri în Baia Mare vizavi de calitatea dezinsecției făcute în ultimele zile. „Colcăie țânțarii în jurul gardurilor, arborilor și becurilor”

Dezinsecția realizată în Baia Mare în ultimele zile nu a fost de efect, cred locuitorii din mai multe cartiere. Oamenii spun că țânțarii își fac în continuare de cap, iar zonele verzi sunt, și acum, „sufocate” de diverse insecte.

Înainte de mijlocul lunii iulie, autoritățile băimărene au anunțat realizarea unei ample operațiuni de combatere a țânțarilor și căpușelor la nivelul municipiului. Aceasta a debutat în 13 iulie și s-a încheiat, conform anunțului făcut de autorități, astăzi, 24 iulie.

Conform reprezentanților administrației locale, „produsul folosit este AQUA K-othrine EW 20 și are ca substanțe active Deltamethrin 2 % cu posibilitate de folosinţă a ULV-ului (combaterea ţânţarilor) și K-otrhire SC 25 (flow) ce are ca substanță activă Deltamethrin 2,427% + alte substanțe nonactive (combaterea căpușelor) substanţe care fac parte din grupa a treia de toxicitate, cu administrare pe vegetație arborescentă și erbacee cu scopul diminuării numărului de vectori existenţi. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății”, au arătat cei de la Ambient Urban.

Cu toate că utilajele au fost văzute acționând în oraș, oamenii spun că operațiunea nu a avut efectul scontat. „De trecut, au trecut, chiar de două ori într-o seară. Numai că asta s-a întâmplat într-o singură seară, specific asta, chiar atunci când s-a anunțat că se va face dezinsecția. Au urcat pe strada Odobescu, au trecut pe Enescu, după care s-au întors pe același traseu. Numai că tot așa e ca înainte de dezinsecâie. Dacă privești la becul din intersecția Odobescu cu Enescu la ora 9.00, seara, vei vedea că efectiv colcăie țânțarii la bec. Dacă vrei să stai puțin la aer după ce se lasă căldură, abia poți rezista. Nu înțeleg ce s-a întâmplat”, a reclamat Laura B.

Oamenii spun că cei mai afectați sunt cei mici. „Eu stau pe Coșbuc, însă pe toată lumea pe care cunosc, indiferent în ce carter stau, s-a plâns că nu a funcționat dezinsecția. Fără aparat de țânțari nu reziști pe timpul nopții dacă nu ai plasă la fereastră. Cel mai greu e pentru copii. Chiar dacă nu sunt deschise locurile de joacă, tot trebuie să îi scoți afară, la aer, mai ales acum, vara, când e vremea bună. Seara, când revii în casă, îi duci mușcați de țânțari. Bine că nu am pățit să avem mușcături de căpușe. Știu un copil care a fost mușcat de căpușă”, a spus Mirela N.

Băimărenii consideră că operațiunea ar fi trebuit repetată pentru a avea efect. „Sincer vă spun, eu i-am văzut trecând o singură dată pe Transilvaniei. Nu știu cu ce o dat, cu ce n-o dat, că de mirosit mirosea, însă a doua zi e ca și cum nu ar fi dat. Cred că ar trebui să reia zonele în care oamenii se plâng că nu a funcționat. Înțeleg că în beciuri e responsabilitatea locatarilor, dar pe străzi e a lor”, a opinat Marian R.

Acțiunea de dezinsecție se realizează frecvent în Baia Mare, numai că vremea capricioasă din această vară a făcut ca insectele să își facă de cap mai mult ca în alți ani. Tocmai de aceea, nemulțumirile cetățenilor sunt, și ele, mai numeroase ca altădată. Iar chestiunea este că, logic, pe timp de vară, cu toate că trăim vremuri grele în care trebuie să păstrăm distanțarea socială, oamenii simt nevoia să părăsească apartamentele încinse de căldură, pentru a se bucura de câteva clipe în aer liber. Iar acele clipe și le-ar dori să le petreacă în liniște…

C.Ț.

2 Comentarii în această postare

  1. Si in zona vivo e dezastru. Asteptand 10 minute la intrarea de pe victoriei am fost mușcata de cel putin 7 ori.

    Răspunde
  2. Chiar a ți crezut în ce vă oferă Cherecheș?Nu are timp ,aseară era la Club Simared,petrecea cu Zetea.

    Răspunde

Lasă un comentariu