Share
Premieră națională: traseu pentru orientare sportivă cu posturi fixe de control în parcul băimărean (GALERIE FOTO)

Premieră națională: traseu pentru orientare sportivă cu posturi fixe de control în parcul băimărean (GALERIE FOTO)

În Parcul Municipal Regina Maria, Clubul Sportiv Știinta Electro Sistem Baia Mare a demarat un proiect-pilot unic în țara noastră: realizarea unui traseu pentru orientare sportivă cu posturi de control fixe și nedemontabile.  Traseul are 1.200 m, 12 posturi de control și e gândit pentru  începători. Gradul de dificultate al traseului este foarte ușor și poate fi parcurs  – la pas sau în alergare – de către oricine, de la copiii de 7-8 ani până la persoanele cu vârstă înaintată, individual ori în grupuri sau – de ce nu? – în familie.  Traseul a fost inaugurat  în cadrul sărbătorii municipiului, ”Castane 2018”.

Acțiunea nu are doar rolul de a populariza disciplina sportivă orientare, ci și familiarizarea persoanelor cu o hartă de orientare.  În plus, parcurgerea traseului poate fi o alternativă mai incitantă a plimbărilor pe aleile parcului. Panoul de prezentare se află situat lângă Ciuperca din Parcul Municipal, acolo unde – prin grija CS Electro Sistem Baia Mare, – se vor asigura  permanent hărți cu traseul de orientare.

După episodul pilot, se intenționează montarea de poligoane fixe și în vecinătatea parcului municipal, respectiv pădurea de sub Piatra Virgină și mai apoi zona Usturoiului, unde traseele de orientare vor fi de de dificultate medie și crescută.

Traseul a fost inaugurat  în cadrul sărbătorii municipiului, ”Castane 2018”. Realizarea a fost posibilă cu sprijinul SPAU Baia Mare, Consiliului Local Baia Mare și SC Electro Sistem Baia Mare SRL: (ing. Ștefan Blasko, personalul din sectile betoane, vopsitorie și etichetare).