Share
Oficial: Al 7-lea deces în Maramureș din cauza COVID-19. Primul erou în halat alb răpus de noul coronavirus. A fost depășit pragul de 200 de infectați

Oficial: Al 7-lea deces în Maramureș din cauza COVID-19. Primul erou în halat alb răpus de noul coronavirus. A fost depășit pragul de 200 de infectați

Chiar și eroii perioadei sumbre pe care o traversăm, medicii care se pun paravn între pacienți și un inamic invizibil și nemilos, ajung să fie răpuși. Astăzi, 2 iulie, ne-a părăsit dr. Nicolae Ștrempel, care profesa ca medic de familie, în comuna Satulung.

Regretatul cadru medical s-a stins din viață la vârsta 64 de ani, după aproximativ două săptămâni de luptă cu virusul SARS-CoV-2.

Internat inițial la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, cu simptomatologie specifică, acesta a fost testat, iar în urma rezultatului pozitiv a fost transferat la spitalul -suport din Baia Mare (Spitalul de Pneumoftiziologie). Din nefericire, starea de sănătate i s-a deteriorat în ritm alert și, deși colegii săi au depus toate eforturile pentru a-l salva, dr. Nicolae Ștrempel a pierdut lupta nedreaptă.

Drum lin spre cer, dr. Nicolae Ștrempel! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

# Coronavirus în Maramureș, în cifre

În plus, ar mai fi de zis că Maramureșul a trecut de pragul psihologic de 200 cazuri. Statistica anterioară decesului doctorului Ștrempel arăta că avem 203 persoane confirmate, 55 persoane internate și aflate sub tratament medical, 142 persoane vindecate si externate, 6 persoane decedate. Cele 5 cazuri nou înregistrate azi sunt din Maramureșul Istoric, sunt cazuri izolate, fără legătură cu Spitalul Sighetu Marmației. Șoferul de la Primăria Borșa, confirmat pozitiv, nu a fost trecut încă în statisticile oficiale, întrucât raportările sunt în continuă dinamică.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș deține date centralizate cu privire la două locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 1.961 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină instituționalizată 7 persoane.

La nivel național, s-au înregistrat 450 (!!!) cazuri noi, astfel că s-a ajuns la un total de 27.746. Din păcate, 1.687 persoane și-au pierdut viața. Pe secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt 237 persoane, ceea ce e îngrijorător. Vestea bună este că 19.363 persoane au fost declarate vindecate și externate.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu