Share
NOI RECORDURI DE VARĂ: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare are 7,97 la mie!

NOI RECORDURI DE VARĂ: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare are 7,97 la mie!

NOI RECORDURI DE VARĂ: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare are 7,97 la mie!

În mod total neașteptat, în această vară avem iarăși creștere a cazurilor de COVID-19. În 12 august s-au raportat 132 cazuri în decurs de doar 24 ore în județul nostru.

Cu aceste 132 noi cazuri, incidența județeană a ajuns la 4,71. Mai mult, s-a ajuns la un total de 55.880 infectări înregistrate oficial de la începutul pandemiei. Internate sunt 78 persoane, din care șase sunt copii, iar opt persoane sunt la ATI, cu precizarea că toate sunt adulte.

La capitolul incidență, la nivelul Regiunii NV, cea mai mare o are județul Cluj, 7,86, urmat de Bihor 5,01, după care este Maramureșul cu 4,71, respectiv Bistrița-Năsăud, cu 4,21, Sălaj 4,04 și Satu Mare 4,01. La capitolul internați, cei mai mulți sunt în Cluj, 182, urmat de Bihor 95, după care vine Maramureșul cu 78, Sălaj cu 52, Satu Mare cu 50 și Bistrița-Năsăud cu 39. Dacă ar fi să revenim la incidență, ar trebui să menționăm că aria municipiului Baia Mare, cu reședința de județ și localitățile din imediata apropiere, au cele mai mari incidențe. Municipiul Baia Mare are 7,97 la mie, Gârdani 7,45, Tăuții Măgherăuș 7,4, Recea 7,07, așadar reședința de județ este lider, arată platforma https://covid19.geo-spatial.org/. Trebuie remarcat faptul că avem o scădere ușoară la nivel național față de ziua anterioară, ca și număr de noi cazuri, dar față de acum două săptămâni numărul de cazuri active este mult mai mare atât la nivel național, cât și la nivel județean, dovadă fiind incidența. În 27 iulie, Maramureșul avea incidenșa 2,3, acum are peste dublu,4,71, iar Baia Mare avea, tot în 27 iulie, 4,89, iar acum aproape dublu, 7,97 cazuri la mia de locuitori. Specialiștii speră că suntem în faza de platou și că vom resimți ulterior o scădere a numărului de cazuri.

„Având în vedere creșterea zilnică rapidă a numărului de cazuri de infecție COVID-19, reapariția focarelor de infecție la un număr mare de agenți economici, în instituții publice și în unitățile sanitare cu paturi, creșterea numărului de cazuri spitalizate inclusiv în secțiile ATI și a numărului de decese, Direcția de Sănătate Publică Maramureș recomandă populației următoarele măsuri:
– Purtarea măștii de protecție în: mijloace de transport în comun, spații închise aglomerate inclusiv unități sanitare, etc.;
– Evitarea spațiilor închise aglomerate;
– Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau dezinfectarea cu substanțe antiseptice;
– Igienizarea periodică în mijloacele de transport în comun și în unitățile de interes public;
– Prezentarea la medicul de familie, Centrele de evaluare sau Structurile de Primiri Urgențe în cazul apariției semnelor de îmbolnăvire (febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât, nas înfundat, scurtarea respirației, debut brusc al pierderii gustului, mirosului, și vărsături, diaree, mai ales în cazul copiilor) în vederea testării.
– Prezentarea la cabinetul medicului de familie în vederea vaccinării”, arată conducerea DSP Maramureș.

C.Ț.

Citește și

Un record de vară: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare se apropie de 5/mie!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu