Share
Un record de vară: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare se apropie de 5/mie!

Un record de vară: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare se apropie de 5/mie!

Un record de vară: Avem în Maramureș în mijlocul sezonului estival o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19! Baia Mare se apropie de 5/mie!

Pe când credeam că am scăpat, iată că avem iarăși creștere a cazurilor de COVID-19. În 27 iulie s-au raportat 219 cazuri în decurs de doar 24 ore în județul nostru.

Am luat ca reper raportarea din 27 iulie, fiind semnificativă pentru mijlocul săptămânii. Cu aceste 219 cazuri, incidența județeană a ajuns la 2,3. Mai mult, s-a ajuns la un total de 53.083 infectări înregistrate oficial de la începutul pandemiei. Internate sunt 64 persoane, din care 5 sunt copii, iar 4 persoane sunt la ATI, cu precizarea că toate sunt adulte.

La capitolul incidență, la nivelul Regiunii NV, cea mai mare o are județul Cluj, 5,95, urmat de Bistrița-Năsăud, cu 2,38, Maramureșul cu 2,3, iar apoi Bihor 2,17, Sălaj 1,85 și Satu Mare 1,77. La capitolul internați, cei mai mulți sunt în Cluj, 156, urmat de Maramureș 64, Satu Mare 61, Bihor 59, Sălaj 52 și Bistrița-Năsăud 32. Dacă ar fi să revenim la incidență, ar trebui să menționăm că aria municipiului Baia Mare, cu reședința de județ și localitățile din imediata apropiere, au cele mai mari incidențe. Municipiul Baia Mare are 4,89 la mie, așadar se apropie de pragul de 5 și poate trece chiar azi, dar spre exemplu Recea are 5,11, cea mai mare în județ în prezent. Iar ca o actualizare realizată după redactarea acestui articol, în raportarea din 28 iulie, incidența județeană a ajuns, cu cele 211 noi cazuri, la 2,47 cazuri la mia de locuitori. Internate sunt 53 persoane, din care 5 copii și 4 pacienți adulți la ATI. La nivelul ierarhiei regionale a incidenței, Maramureș rămâne pe același loc 3, iar la nivelul persoanelor internate, coboară pe locul 5, devansând doar Bistrița-Năsăud.

„Având în vedere creșterea zilnică rapidă a numărului de cazuri de infecție COVID-19, reapariția focarelor de infecție la un număr mare de agenți economici, în instituții publice și în unitățile sanitare cu paturi, creșterea numărului de cazuri spitalizate inclusiv în secțiile ATI și a numărului de decese, Direcția de Sănătate Publică Maramureș recomandă populației următoarele măsuri:
– Purtarea măștii de protecție în: mijloace de transport în comun, spații închise aglomerate inclusiv unități sanitare, etc.;
– Evitarea spațiilor închise aglomerate;
– Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau dezinfectarea cu substanțe antiseptice;
– Igienizarea periodică în mijloacele de transport în comun și în unitățile de interes public;
– Prezentarea la medicul de familie, Centrele de evaluare sau Structurile de Primiri Urgențe în cazul apariției semnelor de îmbolnăvire (febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât, nas înfundat, scurtarea respirației, debut brusc al pierderii gustului, mirosului, și vărsături, diaree, mai ales în cazul copiilor) în vederea testării.
– Prezentarea la cabinetul medicului de familie în vederea vaccinării”, arată conducerea DSP Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu