Accident cu doi răniți în Baia Mare - 13 minute în urmă
Îngrijorare la Cotroceni - 36 minute în urmă
Ploaie de goluri în play-off-ul Ligii 5 de fotbal - 41 minute în urmă
Trecerea pe galben la semafor este interzisă sau nu? - 57 minute în urmă
Festivalul ”Atelier” – două spectacole și o lansare în programul de luni - 2 ore în urmă
Zeci de lucaciști premiați la Concursul Regional Multidisciplinar și Interdisciplinar „Dincolo de Științe” - 4 ore în urmă
Biserica din Ferneziu a fost târnosită - 4 ore în urmă
A început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel - 4 ore în urmă
A fost hramul Parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” Plopiș - 5 ore în urmă
Maria Voevod a fost premiată în cadrul Festivalului Național de Muzică Populară „Benone Sinulescu” - 5 ore în urmă
Ziua de 6 noiembrie este despre prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate
Adunarea Generală a ONU a hotărât la data de 5 noiembrie 2001, prin Rezoluția 56/4, marcarea zilei de 6 noiembrie, an de an, a Zilei internaționale pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate. La 27 mai 2016, Adunarea Naţiunilor Unite pentru mediu a adoptat Rezoluţia UNEP / EA.2 / Res.15, care a recunoscut rolul ecosistemelor sănătoase şi a resurselor gestionate în mod durabil în reducerea riscului de conflict armat.
Potrivit ONU, chiar dacă omenirea şi-a identificat întotdeauna victimele de război în numărul soldaţilor şi civililor morţi şi răniţi, a oraşelor distruse şi a mijloacelor de trai împuţinate, mediul a fost întotdeauna victima neştiută a războiului. Sursele de apă au fost poluate, culturile au fost incendiate, pădurile tăiate, solurile otrăvite şi animalele ucise pentru a obţine un avantaj militar. Organizaţia Naţiunilor Unite acordă o mare importanţă asigurării faptului că acţiunea asupra mediului face parte din strategiile de prevenire a conflictelor, menţinerii păcii şi consolidării păcii, deoarece nu poate exista o pace durabilă dacă resursele naturale care susţin mijloacele de trai şi ecosistemele sunt distruse.
Rezoluţia ONU privind marcarea Zilei internaţionale pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor şi conflictelor armate menţionează faptul că daunele aduse mediului în timpul conflictelor armate afectează ecosistemele şi resursele naturale mult vreme după încheierea lor şi adesea se extind dincolo de limitele teritoriilor naţionale şi afectează generaţiile următoare.
Lăcrimioara ZOTA