Share
O metodă atipică de combatere a câinilor hoinari și a altor dăunători: ademenirea  cu leșuri de căprioare

O metodă atipică de combatere a câinilor hoinari și a altor dăunători: ademenirea cu leșuri de căprioare

Pe când trecea printr-o pădure din zona Firiza -Maramureș (drumul spre stațiunea Izvoare) un turist (ca să nu-i spunem un om de bine) a văzut resturi de animale sălbatice ucise în urmă cu puțin timp și abandonate în pădure. Imaginile au fost publicate de un site local, care a menționat și poziția Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării din România (ANCBP). E consemnat și apelul asociației: ”ANCBP va demara o ancheta privind clarificarea situației în care resturile de animale au ajuns în pădure. Vă solicităm sprijinul cu orice informație care poate duce la clarificarea modului în care au ajuns resturile de animale în pădure.  […] De asemenea facem apel și către localnici care pot furniza informații, așteptăm eventuale informații în privat pentru a le proteja identitatea celor care pot furniza detalii”.

Firesc era ca această relatare și acest apel să le regăsim și pe site-ul asociației (ancbp.ro), dar… nimic. Cum nimic nu apare nici la câteva rubrici (achiziții și contracte; proiecte; mass media; ba chiar și la contact). Păcat că o asociație serioasă și bine intenționată și-a neglijat pagina proprie, preferând să comunice prin altele.  Există riscul ca să se considere că asociația nu-și asumă responsabilități, plasându-le la alți și, în acest fel, își diminuează  în mod nemeritat credibilitatea.

Colac peste pupăză, IPJ Maramureș dă un comunicat oficial pe acest subiect, ”pentru corecta informare a opiniei publice”.  ”Resturile de animale fotografiate provin de la exemplare de interes cinegetic, recoltate legal și folosite pentru atragerea câinilor hoinari și a altor dăunători, în cadrul unor acțiuni de combatere a dăunătorilor, organizate legal de reprezentanții Ocolului Silvic Firiza” – precizează instituția maramureșeană.

Să creadă cine ce vrea!

Foto: un turist

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu