De ce ajutăm doar în pragul sărbătorilor? - 12 minute în urmă
La finalul săptămânii: Concert de colinde în Parohia Ortodoxă Berchez - 26 minute în urmă
Atenționare meteorologică de viscol, valabilă în Maramureș - 33 minute în urmă
Asociația Fight For Animals din Baia Mare: Sprijin important pentru organizarea unei acțiuni speciale, de sterilizare, în Fălticeni, ca specialiști - 34 minute în urmă
În Baia Sprie: Vor fi brazi împodobiți în centrul vechi și în centrul civic - 34 minute în urmă
Rezultate frumoase pentru Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare la Festivalul de Gimnastică Ritmică - 34 minute în urmă
Tema traficului de persoane, în atenția autoriăților din Maramureș - 2 ore în urmă
Minaur poate încheia turul și anul pe locul al doilea - 2 ore în urmă
Îndrăgita Veta Biriș va susține un spectacol în Maramureș dedicat Zilei Naționale a României - 2 ore în urmă
Etnologul Janeta Ciocan împlinește o frumoasă vârstă - 2 ore în urmă
O metodă atipică de combatere a câinilor hoinari și a altor dăunători: ademenirea cu leșuri de căprioare
Pe când trecea printr-o pădure din zona Firiza -Maramureș (drumul spre stațiunea Izvoare) un turist (ca să nu-i spunem un om de bine) a văzut resturi de animale sălbatice ucise în urmă cu puțin timp și abandonate în pădure. Imaginile au fost publicate de un site local, care a menționat și poziția Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării din România (ANCBP). E consemnat și apelul asociației: ”ANCBP va demara o ancheta privind clarificarea situației în care resturile de animale au ajuns în pădure. Vă solicităm sprijinul cu orice informație care poate duce la clarificarea modului în care au ajuns resturile de animale în pădure. […] De asemenea facem apel și către localnici care pot furniza informații, așteptăm eventuale informații în privat pentru a le proteja identitatea celor care pot furniza detalii”.
Firesc era ca această relatare și acest apel să le regăsim și pe site-ul asociației (ancbp.ro), dar… nimic. Cum nimic nu apare nici la câteva rubrici (achiziții și contracte; proiecte; mass media; ba chiar și la contact). Păcat că o asociație serioasă și bine intenționată și-a neglijat pagina proprie, preferând să comunice prin altele. Există riscul ca să se considere că asociația nu-și asumă responsabilități, plasându-le la alți și, în acest fel, își diminuează în mod nemeritat credibilitatea.
Colac peste pupăză, IPJ Maramureș dă un comunicat oficial pe acest subiect, ”pentru corecta informare a opiniei publice”. ”Resturile de animale fotografiate provin de la exemplare de interes cinegetic, recoltate legal și folosite pentru atragerea câinilor hoinari și a altor dăunători, în cadrul unor acțiuni de combatere a dăunătorilor, organizate legal de reprezentanții Ocolului Silvic Firiza” – precizează instituția maramureșeană.
Să creadă cine ce vrea!
Foto: un turist