Share
Balastierele din Maramureș și împrejurimi, luate la verificat: Sancțiuni în valoare totală de 475.000 de lei și dosare penale întocmite (FOTO)

Balastierele din Maramureș și împrejurimi, luate la verificat: Sancțiuni în valoare totală de 475.000 de lei și dosare penale întocmite (FOTO)

În această perioadă, inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa realizează controale pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj, au anunțat reprezentanții instituției.

„În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, nouă  avertismente și opt amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei, conform prevederilor Legii Apelor 107/1996 cu modificările și completarile ulterioare”, a declarat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale. Deficiențele constatate în activitatea agenților economici sancționați vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deține acte de reglementare, au mai arătat oficialii ABAST.

Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, a anunțat faptul că a solicitat intensificarea controalelor la nivel național. “În prezent, deși există peste 800 de avize emise pentru exploatări în terasă, doar 10% dintre acestea au obținut autorizații de gospodărire a apelor și implicit permis de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Inspecția Apelor din cadrul Administrației Naționale “Apele Române”, în colaborare cu Garda Națională de Mediu și Agenția Națională pentru Resurse Minerale vor veni cu un set de măsuri menite a stopa exploatările ilegale. Se vor intensifica controalele astfel încât cei care exploatează agregatele minerale să fie verificați cu mare atenție și în mod constant, iar dacă va fi cazul vor fi sancționați”, a spus Molnar. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele finale ale controalelor pe acest segment.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu