Share
Categoric imagini de colecție: În județul Maramureș în municipiul Baia Mare lucrări importante efectuate cu sprijinul unor scafandri! Iată aici motivul! (FOTO)

Categoric imagini de colecție: În județul Maramureș în municipiul Baia Mare lucrări importante efectuate cu sprijinul unor scafandri! Iată aici motivul! (FOTO)

Categoric imagini de colecție: În județul Maramureș în municipiul Baia Mare lucrări importante efectuate cu sprijinul unor scafandri! Care-i motivul iată aici!

Intervenție cu scafandri la barajul Strâmtori-Firiza se realizează, în această perioadă, pentru lucrări importante, arată reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).

Barajul Strâmtori-Firiza este un baraj de importanță excepțională care a fost construit între anii 1960 – 1964 și are ca funcțiune principală alimentarea cu apă brută, din acumularea cu același nume, a municipiului Baia Mare. Evidenta uzură fizică și morală a conductelor și a echipamentelor mecanice și electrohidromecanice din incinta golirii de fund a impus înlocuirea, repararea și modernizarea acestora.

„În acest sens a fost promovată și finanțată lucrarea de „Reparații ansamblu golire de fund și mecanisme baraj Strâmtori-Firiza, județ Maramureș”, începută în această lună. Scopul acestor lucrări este asigurarea funcționării și exploatării barajului/acumulării în condiții de maximă siguranță. Lucrările au demarat cu înlocuirea grătarului prizei de rezervă a barajului, urmând ca această fază să se finalizeze prin montarea batardoului de etanșare pe priza de rezervă. Aceste lucrări sunt executate în integralitate de către scafandrii specializați și dotați cu echipamente foarte moderne. Durata desfășurării lucrărilor este de șase luni, în condiții normale de lucru.

Alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare, precum și a celor 35 de localități din județ, este o prioritate pentru noi pe tot parcursul desfășurării lucrărilor. Lucrarea se află sub supravegherea permanentă a specialiștilor”, arată reprezentanții ABAST.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu