Share
Stadiul acțiunii de modernizare: Acum în Maramureș la principala sursă actuală pentru alimentarea județului cu apă continuă lucrările! Pentru câtă vreme!(FOTO)

Stadiul acțiunii de modernizare: Acum în Maramureș la principala sursă actuală pentru alimentarea județului cu apă continuă lucrările! Pentru câtă vreme!(FOTO)

Stadiul acțiunii de modernizare: Acum în Maramureș la principala sursă actuală pentru alimentarea județului cu apă continuă lucrările! Pentru câtă vreme exact!

Lucrările de reparații continuă la barajul Strâmtori-Firiza din Maramureș. Acumularea este principala sursă de alimentare cu apă a municipiului Baia Mare și a celor 35 de localități din județ.

Operațiunile vor dura șase luni și constau într-o serie de acțiuni de reparare și modernizare a echipamentelor mecanice cu ajutorul cărora barajul va putea funcționa în condiții de maximă siguranță, arată reprezentanții Apele Române.

Întregul proces a început în ianuarie 2022 și până în acest moment a fost înlocuit grătarul prizei de rezervă a barajului și a fost montat batardoul de etanșare. Intervențiile au fost executate cu ajutorul scafandrilor specializați, de pe un ponton adus de la Apele Române Siret, mai arată reprezentanții Apele Române.

În această perioadă se înlocuiește conducta prizei de rezervă și hidroechipamentele aferente acesteia. Echipele de la Apele Române Someș-Tisa monitorizează permanent lucrările în care se investesc 2,617 milioane de lei din surse proprii, mai arată reprezentanții structirii centrale Apele Române.

C.Ț.

Citește și

Categoric imagini de colecție: În județul Maramureș în municipiul Baia Mare lucrări importante efectuate cu sprijinul unor scafandri! Iată aici motivul! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu