Share
Zădărnicirea combaterii bolilor: Care este reacția Parchetului în cazul sighetenilor cu COVID-19 implicați în accidentul de la Leordina (FOTO)

Zădărnicirea combaterii bolilor: Care este reacția Parchetului în cazul sighetenilor cu COVID-19 implicați în accidentul de la Leordina (FOTO)

Continuă ancheta în cazul accidentului de la Leordina, în care au fost implicați doi sigheteni confirmați pozitiv cu COVID-19 în județul Constanța.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a fost înregistrat, la data de 30 iunie 2020, un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, prev.de art.352 alin.1 Cod penal (două infracţiuni).

În fapt, Secția 4 Rurală Leordina s-a sesizat din oficiu, la data de 30.06.2020, relativ la săvârșirea acestor infracțiuni, ca urmare a faptului că, în urma deplasării organelor de poliţie la locul unui accident de circulaţie soldat cu pagube materiale, pe raza localităţii Leordina, judeţul Maramureş, s-a constatat că două persoane implicate în acel accident erau confirmate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 încă din data de 26.06.2020, având testele efectuate la o clinică privată din Constanţa, acestea deplasându-se din localitatea Constanţa înspre Sighetu Marmaţiei şi intrând, pe parcursul călătoriei, în contact cu diferite persoane.

Oamenii legii au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

C.Ț.

Citește și

Anchetă: Doi sigheteni confirmați cu COVID-19 în Constanța, implicați într-un accident în Leordina. Laboratorul nu ar fi informat DSP (FOTO)

Lasă un comentariu