Share
Zădărnicirea combaterii bolilor: Încă trei cazuri în Maramureș de fugă din carantină. S-a dispus începerea urmăririi penale

Zădărnicirea combaterii bolilor: Încă trei cazuri în Maramureș de fugă din carantină. S-a dispus începerea urmăririi penale

Încă trei cazuri în Maramureș de inconștiență, în actualul context epidemiologic. Oamenii legii fac cercetări în trei situații în care persoane aflate în carantină, la domiciliu, au părăsit locațiile, fără încuviințarea autorităților.

La data de 19 februarie 2021, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 19 februarie 2021, o persoană care se afla în regim de carantină, în perioada 8 februarie – 21 februarie 2021, la adresa de domiciliu, a părăsit respectiva locație.

Tot la data de 19 februarie 2021, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 19 februarie 2021, o persoană care se afla în regim de carantină, în perioada 11 februarie – 24 februarie 2021, la adresa de domiciliu, a părăsit respectiva locație.

Și tot la data de 19 februarie 2021, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la data de 19 februarie 2021, o persoană care se afla în regim de carantină, în perioada 9 februarie – 22 februarie 2021, la adresa de domiciliu, a părăsit respectiva locație.

Pentru verificarea informațiilor expuse, s-au înregistrat dosare cărora le-au fost atribuite numere unice de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu