Share
Tupeu maxim: A condus beat criță pe străzile din Baia Mare, cu toate că avea permisul anulat tot din cauza alcoolului. Totuși, a fost plasat sub control judiciar

Tupeu maxim: A condus beat criță pe străzile din Baia Mare, cu toate că avea permisul anulat tot din cauza alcoolului. Totuși, a fost plasat sub control judiciar

Pedeapsă destul de blândă pentru un șofer care a condus beat criță pe străzile din Baia Mare, cu toate că avea permisul anulat. După ce polițiștii l-au reținut, iar procurorii au propus arestarea preventivă, judecătorul a decis plasarea sa sub control judiciar.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 17.10.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului B.A.S. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat, prevăzută de art. 335 alin. 2 teza a III – a Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal și art. 38 alin. 2 Cod penal.

La data de 17 octombrie 2020, faţă de numitul B.A.S a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul B.A.S., la data de 17 octombrie 2020, în jurul orei 02:50, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, județul Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,85 g/l alcool pur în sânge) și cunoscând că permisul de conducere i-a fost anulat la data de 11 aprilie 2020, urmare a condamnării pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 17 octombrie 2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a propus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Prin Încheierea penală nr. 3299 din data de 17 octombrie 2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul B.A.S. pentru o perioadă de 60 de zile.

Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu