Share
Grefier trimis în judecată după ce a furat peste 300 de dosare penale

Grefier trimis în judecată după ce a furat peste 300 de dosare penale

Un grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, aflat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată. Bărbatul este acuzat de furtul a peste 300 de dosare penale.

Mai mult decât atât, într-unul dintre aceste dosare, individul a dat chiar o soluție falsă, închizând ancheta în mod ilegal, prin falsificarea semnăturii procurorului. Acum, grefierul trebuie să răspundă în fața legii pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Anchetatorii au descoperit că în luna noiembrie a anului 2023, grefierul în cauză a sustras nu mai puțin de 323 de dosare penale și alte înscrisuri oficiale care aparțineau Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Acesta le-a depozitat într-un spațiu situat în apropierea locuinței sale. Într-unul dintre dosare, grefierul l-a abordat pe un martor dintr-un caz de infracțiune la regimul rutier pretinzând că este procuror și sugerându-i acestuia că va emite o soluție de netrimitere în judecată.

Mai mult, a falsificat semnătura procurorului și a întocmit o ordonanță de clasare, pe care i-a înmânat-o persoanei implicate în dosar.

Anul trecut, pe 23 decembrie 2023, anchetatorii au efectuat trei percheziții domiciliare în județul Maramureș, iar cinci zile mai târziu au desfășurat o altă percheziție în județul Bistrița-Năsăud.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Judecătoria Baia Mare, unde bărbatul va răspunde pentru acțiunile sale.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu