Share
Fals în declarații: A donat sânge la Centrul de Transfuzii din Baia Mare, dar „a uitat” să declare că s-a întors recent în țară

Fals în declarații: A donat sânge la Centrul de Transfuzii din Baia Mare, dar „a uitat” să declare că s-a întors recent în țară

Cu dosar penal s-a ales o persoană care a donat sânge, dar a ascuns faptul că s-a întors recent în țară.

La data de 22.05.2020, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “fals în declarații”, prevăzută de art. 326 alin. 2 Cod penal.

Aceasta constă în aceea că, la data de 21.05.2020, cu ocazia completării chestionarului pentru donatorul de sânge și a chestionarului privind evaluarea stării de sănătate a donatorilor de sânge în contextul epidemiologic actual de la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în țări/zone roșii cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, respectiv, în data de 19.05.2020 și avea obligația izolării la domiciliu în perioada 19.05.2020-01.06.2020.

Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

C.Ț.

Lasă un comentariu