Share
De profesie… infractor: L-a atras casele de marcat din magazinele din Baia Mare și a ajuns după gratii. Șirul infracțiunilor s-a încheiat în… librărie

De profesie… infractor: L-a atras casele de marcat din magazinele din Baia Mare și a ajuns după gratii. Șirul infracțiunilor s-a încheiat în… librărie

Când este vorba despre a face rost de bani, infractorii găsesc cele mai năstrușnice metode pentru a-i procura. Iar când casele de marcat nu sunt securizate corespunzător, totul este simplu. Iată cazul unui șir de infracțiuni cu același autor sfârșit într-o librărie din centrul municipiului Baia Mare!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la datele de 03.11.2020, respectiv, 17.11.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului G.L.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, prevăzută de art. 228 al.1 – 229 al. 1 lit. d Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal și furt, prevăzută de art. 228 al.1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal, respectiv, tentativă la furt calificat, prevăzută de art. 32 al. 1 Cod penal raportat la art. 228 al.1 – 229 al. 1 lit. d Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal.

La data de 17.11.2020, faţă de numitul G.L.M. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul G.L.M., în data de 28.10.2020, în jurul orei 17:00, profitând de neatenția vânzătoarei, a intrat după tejgheaua magazinului aparținând persoanei vătămate S.C. P. G. S.R.L., cu punct de lucru pe strada Gheorghe Șincai din municipiul Baia Mare și a sustras, prin folosirea fără drept a cheii casei de marcat suma de 900 lei; de asemenea. În data de 02.11.2020, în jurul orei 14:15, inculpatul G.L.M., profitând de neatenția angajatelor, a sustras din casa de marcat a magazinului aparținând S.C. D. C. S.R.L., cu punct de lucru în municipiul Baia Mare, pe bulevardul Unirii, suma de 750 lei, fiind surprins și imobilizat de un martor imediat după comiterea faptei. Iar în data de 17.11.2020, în jurul orei 13:05, în timp ce se afla în Librăria Nicolae Steinhardt, situată în municipiul Baia Mare, pe bulevardul Unirii, inculpatul G.L.M. a încercat să sustragă o sumă de bani din casa de marcat, care era închisă și asigurată cu cheia (aflată în butucul sertarului), însă a fost surprins de către angajata societății.

La data de 18.11.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu