Share
La Colegiul „Eminescu”: 17 elevi vor fi evaluați la proba anticipată din cadrul Bacalaureatului francofon

La Colegiul „Eminescu”: 17 elevi vor fi evaluați la proba anticipată din cadrul Bacalaureatului francofon

Mâine, 26 mai, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare 17 elevi vor fi evaluați la Proba anticipată din cadrul Bacalaureatului francofon.

Conform Metodologiei, în clasa a XI-a, elevii filierei francofone trebuie să susțină Proba anticipată a Bacalaureatului bilingv francofon, inclusă în proiectul bilateral franco-român „De la învățământul bilingv către filierele universitare francofone”.

De fapt, aceasta este evaluarea finală a unui proiect pluridisciplinar pe care elevii l-au construit de-a lungul anului școlar, sub îndrumarea echipei pedagogice formate din doi profesori de limba franceză și doi profesori de discipline non-lingvistice.

În clasa a XII-a, elevii declarați admiși la Proba anticipată, vor susține proba Disciplinei Non-Lingvistice (DNL) pe care au ales-o, geografie, istorie sau economie, în cazul elevilor noștri. O altă condiție necesară pentru prezentarea la proba scrisă a bacalaureatului francofon este ca elevii să dobândească nivelul B2 la limba franceză, fie prin examenul internațional de limba franceză DELF, fie prin competențele lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului național de bacalaureat.

În acest an școlar, cei 17 de elevi din clasa a XI-a bilingvă au pregătit proiectul interdisciplinar cu tema „L’histoire du village de Maramureș”. Ei vor prezenta, în fața comisiei, proiectul comun al clasei, precum și jurnalul de bord – un document foarte important, pe care fiecare elev îl construiește ca pe un jurnal personal de-a lungul lunilor în care se documentează, consultă diverse surse și lasă, astfel, o urmă a muncii desfășurate, o mărturie a efortului depus, a dificultăților întâmpinate, dar și a discuțiilor purtate cu specialiști din varii domenii, care, de fiecare dată, dau consistență proiectului.

Proba anticipată a bacalaureatului bilingv-francofon este o evaluare complexă: pentru calitatea proiectului realizat, elevii sunt evaluați de doi profesori de discipline non-lingvistice studiate în limba franceză, iar pentru competențele de limba franceză dovedite în cadrul Probei anticipate, ei sunt evaluați de un profesor de limba franceză, care are și calitatea de evaluator-examinator DELF.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu