În Copalnic Mănăștur se organizează „Joc cu coșarcă” - 27 minute în urmă
Dialog strategic pentru viitorul industriei auto europene - 43 minute în urmă
Aducere aminte: Câșlegile de iarnă reprezentau cea mai favorabilă perioadă din an pentru organizarea nunților - 46 minute în urmă
Parohia Ortodoxă Română Vișeu – Valea Râului a găzduit un eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu - 1 oră în urmă
Caz de pestă porcină africană confirmat în Tămaia; Ce trebuie să știe locuitorii comunei - 1 oră în urmă
Au început preselecțiile pentru INSIEME Music Festival, ediția a II-a - 3 ore în urmă
Elevii au zi liberă de Unirea Principatelor Române - 5 ore în urmă
80 de litri de ulei uzat, colectat în campania „Un mediu sănătos începe de acasă” - 5 ore în urmă
În Boiu Mare: Sprijin pentru montarea gratuită a panourilor fotovoltaice - 5 ore în urmă
Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată și la Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
Elevii și studenții trebuie să poarte la ore măști de uz medical. Cele textile nu mai sunt permise
Măștile textile vor fi interzise în școli și universități, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Elevii și studenții trebuie să poate la cursuri doar măști de protecție de uz medical.
Obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise, a anunțat Mihăilă. În spațiile deschise, masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.
„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.
De asemenea, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical. Nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile.
„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a spus Mihăilă, citată de Mediafax.
Ministrul a vorbit și despre scenariile în care se vor desfășura cursurile. Ea a precizat că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.
Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii, a spus ministrul. Unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile, scrie digi24.ro.