Share
5 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Învățătorului

5 iunie, zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Învățătorului

După marea grevă a cadrelor didactice din învățământ, elevii și profesorii din România vor avea o nouă zi liberă, conform noului contract colectiv de muncă. În plus, liberul de Ziua Învățătorului nu trebuie recuperat, se arată în contractul colectiv de muncă, după marea grevă a profesorilor. Au mai rămas patru săptămâni de școală până la vacanța de vară din 2024. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.

Liberul pentru Ziua Învățătorului este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație. A fost semnat de liderii sindicali din Educație și ministrul Ligia Deca și a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern, potrivit edupedu.ro.

Zilele libere legale din anul școlar 2023-2024:

5 iunie 2024, miercuri – Ziua Națională a învățătorului;

24 iunie 2024, luni – a doua zi de Rusalii – ziua este în vacanța de vară;

15 august 2024, joi – Adormirea Maicii Domnului – ziua este în vacanța de vară

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu