Share
Actualizare: Noi cazuri de COVID-19 în școlile maramureșene: Încă trei cadre didactice și o elevă au noul coronavirus. Cursurile s-au mutat online temporar

Actualizare: Noi cazuri de COVID-19 în școlile maramureșene: Încă trei cadre didactice și o elevă au noul coronavirus. Cursurile s-au mutat online temporar

Nu este de bine, însă, era, cumva, de așteptat să crească numărul de infectări în rândul cadrelor didactice și ale elevilor odată cu începutul noului an școlar. Iată că s-au înregistrat noi situații. Trebuie să spunem că, până în prezent, la nivelul județului Maramureș, testați pozitiv cu noul coronavirus au fost 7 cadre didactice și 2 elevi. 

Înainte de a preciza unde sunt noile cazuri, reamintim faptului că CJSU Maramureș a actualizat, în 22 septembrie, scenariile de desfășurare a procesului educațional în fiecare unitate de învățământ din județ, în parte. Lista completă poate fi consultată AICI.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică confirmarea unui cadru didactic infectat cu virusul SARS-CoV-2 la o unitate de învățământ din municipiul Baia Mare. Cadrul didactic confirmat pozitiv a desfășurat ore de curs la o clasă de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Baia Mare. A purtat permanent mască de protecție și a respectat distanța de protecție sanitară stabilită de către specialiști. Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea anchetei epidemiologice, dar și a dezinfecției unității de învățământ. Au fost luate măsurile specifice de protecție pentru celelalte cadre didactice, respectiv elevi ai unității de învățământ. În acest context, cursurile de la clasa unde a predat cadrul didactic au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile. Elevii acestei clase vor desfășura cursuri exclusiv online.

De asemenea, o elevă de la Colegiul de Arte Baia Mare a fost confirmată pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică, a dispus dezinfecția unității de învățământ, dar și respectarea procedurilor stabilite. Și în acest caz au fost luate măsurile specifice de protecție pentru cadrele didactice și elevi. Cursurile de la colectivul clasei din care face parte eleva au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile, iar elevii vor desfășura orele de curs online.

ACTUALIZARE – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică confirmarea a două cadre didactice infectate cu virusul SARS-CoV-2 la o unitate de învățământ din orașul Baia-Sprie. Cadrele didactice confirmate pozitiv au desfășurat ore de curs la cinci clase de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia-Sprie. Acestea au purtat permanent mască de protecție și au respectat distanța de protecție sanitară stabilită de către specialiști. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea anchetei epidemiologice, dezinfecția unității de învățământ, respectiv a celorlalte măsuri stabilite în proceduri.

S-au luate măsurile specifice de protecție pentru celelalte cadre didactice, respectiv elevi ai unității de învățământ Cursurile la cele cinci clase unde au predat cele două cadre didactice fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile. Elevii din aceste clase vor desfășura cursuri exclusiv online, fiind asigurate terminalele IT necesare.

„Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, recomandă reprezentanții CJSU Maramureș.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu