Share
428 de elevi din trei școli din Maramureș vor beneficia de masă caldă

428 de elevi din trei școli din Maramureș vor beneficia de masă caldă

În ședința de Guvern din 19 august au fost adoptate / prezentate 10 acte normative cu impact major în susținerea educației. Printre acestea se numără masa caldă în școli.

„În semestrul I al anului școlar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată” – se precizează în Proiectul de OUG și Nota de fundamentare.

Mai exact, executivul a adoptat prin ordonanță de urgență „Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învăţământ preuniversitar de stat”, program esențial pentru prevenirea și diminuarea fenomenului de excluziune socială şi de reducere a părăsirii timpurii a şcolii, precum și pentru formarea deprinderii unei alimentații sănătoase la copii, prin îmbinarea principalelor grupe de alimente – cereale, carne, brânzeturi, legume și fructe – în defavoarea produselor alimentare de tip „junk food”.

Programul a mai fost implementat și în anii școlari 2016-2017, 2017-2018, 2019 și 2020 ceea ce, potrivit OUG, impune continuarea implementării și în anul 2021, potrivit edupedu.ro.

Printre cele 150 de unități de învățământ se află și trei din Maramureș. Acestea sunt:

  • Școala Gimnazială Bicaz (93 beneficiari);
  • Școala Gimnazială Bogdan Vodă (196);
  • Școala Gimnazială Regina Elisabeta Băiuț (139).

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu