Share
Începe vaccinarea anti-COVID-19 în Maramureș!: 213 angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare vor fi vaccinați în prima fază

Începe vaccinarea anti-COVID-19 în Maramureș!: 213 angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare vor fi vaccinați în prima fază

Vaccinarea anti-COVID începe în România în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09:00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10:00.

La nivelul județului Maramureș vor fi amenajate trei astfel de centre de vaccinare. În prima etapă au fost verificate lucrările centrului județean de vaccinare amplasat în incinta Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. Aici, duminică, 27 decembrie, se va începe vaccinarea cadrelor medicale, asistentelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, spital-suport cu Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu Covid-19. Vor fi vaccinați doar angajații care doresc.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare se numără printre cele 10 spitale din țară în care se va desfășura această campanie de imunizare împotriva SARS CoV-2. Vaccinarea se va face doar personalului medical, asistentelor medicale și personalului auxiliar care vor să se imunizeze. În urma catagrafierii făcute de Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, sunt 213 persoane care vor fi vaccinate începând de duminică. În fapt, se vor primi 213 doze de vaccin. La centru pot fi vaccinate, în interval de 12 ore, 120 de cadre medicale (interval ce include și perioada de așteptare, de 15 minute).

La nivelul municipiului Baia Mare vor funcţiona trei centre de vaccinare: în incinta Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în cadrul Ambulatorului de specialitate pentru sportivi, cel de-al treilea va fi amenajat la Policlinica numărul 2 din Baia Mare. În prima etapă imunizarea se face doar cadrelor medicale, asistentelor și personalului auxiliar din cadrul spitalelor suport din țară care au secții de ATI. Conform informațiilor DirectMM.ro, primele persoane care vor fi vaccinate sunt dr. Kristina Cucu, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie și dr. Alina Rus, coordonatorul ATI al unității spitalicești. Vom reveni cu detalii!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu