Share
Imunizare: Prefectul județului Maramureș s-a vaccinat astăzi împotriva COVID-19. „Nu am absolut nicio reacție adversă. Îndemn cetățenii să se vaccineze” (FOTO)

Imunizare: Prefectul județului Maramureș s-a vaccinat astăzi împotriva COVID-19. „Nu am absolut nicio reacție adversă. Îndemn cetățenii să se vaccineze” (FOTO)

Prefectul județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, de altfel, și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a vaccinat astăzi, la ora 12.00, la centrul amenajat în incinta Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

După ce a fost imunizat, reprezentantul guvernului în teritoriu a declarat, pentru DirectMM.ro, faptul că se simte bine și recomandă și cetățenilor să îi urmeze exemplul, atunci când va fi momentul.

„Mă simt foarte bine, nu am nicio reacție adversă și nicio îngrijorare. Am încredere totală în acest vaccin și îndemn pe toți cetățenii să se imunizeze și ei. Îi rog să aibă și ei încredere în vaccin, întrucât este singura soluție de a scăpa de COVID-19”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Nicolae-Silviu Ungur, prefectul județului Maramureș.

Trebuie să spunem că, până în prezent, s-au vaccinat, în Maramureș, 3.295 persoane incluse în etapa I a strategiei naționale. În plus, azi, 11 ianuarie, în țară a ajuns cea de-a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. La Centrul Regional de Distribuție Cluj, cel care ne interesează în Maramureș, au ajuns 21.450 doze. Din cele trei tranșe anterioare de vaccinuri sosite în România până de Bobotează (300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către DSP-urile din țară, printre care și Maramureș.

Campania de vaccinare a început, în țara noastră, în 27 decembrie 2020. Baia Mare a fost printre orașele în care s-a început în prima zi, întrucât pe lista priorităților a intrat Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”, spital-suport în lupta anti-COVID-19. Printre cei vaccinați s-au aflat și directorul DSP Maramureș, Rareș Pop, în urmă cu exact o săptămână.

Ar mai fi de spus faptul că azi, 11 ianuarie, s-a vaccinat și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a declarat, după ce s-a vaccinat, că de abia a aşteptat acest moment: „Îndemnul meu către toţi este să înţeleagă că asta este speranţa pe care o avem în acest moment”.

Reamintim faptul că, în această primă fază, sunt vaccinați: personalul din spitale și unități ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii; personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU; personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară; personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății; personalul din serviciile stomatologice; medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical; paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare; personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale; personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu; personalul din serviciile de sănătate publică și anume din Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică; personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie; personalul din centrele de dializă și transfuzii; personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare; nucleele de coordonare județene ale campaniei de vaccinare.

C.Ț.

Lasă un comentariu