Share
Handbal feminin, Final Four. CS Minaur Baia Mare a obținut medaliile de bronz la primul turneu final al EHF European League

Handbal feminin, Final Four. CS Minaur Baia Mare a obținut medaliile de bronz la primul turneu final al EHF European League

Două echipe “cu cuțitul în spate” după prima zi, când au pierdut meciurile din semifinale, au încercat să ia acel minim posibil la un turneu Final Four, medalia de bronz. Și am avut un meci de mare luptă, în care Minaur a crezut până la capăt în șansa sa și a obținut o victorie extrem de muncită, la două goluri diferență.

Fără Jelena Lavko în teren, sârboaica deplasându-se cu o cârjă astăzi după efortul asumat de sâmbătă, Minaur a început cu Angela Cioca pe inter dreapta. Mai apoi au ajuns în zonă Popa, Laslo sau chiar mezina Oana Borș, iar lucrurile au mers cumva. Din fericire, Kovacevic a uitat ziua urâtă de ieri și a fost din nou la potențial spre maxim, cu 11 reușite din 13 aruncări. Excelent s-a descurcat Tănasie în extrema stângă, cum și Idehn a făcut un meci mult mai bun în poartă, reușind chiar să înscrie un gol. Evident însă, victoria este a întregii echipe, de la cel mai mic la cel mai mare, la fel cum sunt și înfrângerile, doar de aceea este handbalul sport de echipă.

Danezele au jucat foarte bine în prima parte și, conform stilului scandinav, în mare viteză și cu o apărare fermă, care le-a asigurat câteva goluri ușoare. La fel, extrem de rapid s-au mișcat și de la centru după ce primeau gol, astfel că nu cred că au avut în prima repriză un atac mai lung de 30 de secunde. Costică Buceschi a corijat jocul din apărare la pauză, am mai profitat și de oboseala jucătoarelor echipei daneze, care au avut câteva ore în minus pentru recuperare, plus că au jucat ieri și două reprize de prelungiri.

Kovacevic a deschis “balul” cu un gol frumos, apoi a irosit trei atacuri în următoarele minute și ne-am temut să nu fie ca ieri. N-a fost, Jovana înscriind mai apoi tot ce a aruncat la poartă. Și a aruncat de alte 10 ori! Oaspetele noastre s-au distanțat încă din start, multe goluri venind de la pivotul Johansen sau de la interul stânga Bakkerud: 4-7 (9), 7-9 (14), 10-13 (21) sau 11-15 (21), maxima fiind la 14-19 (28). Din fericire am marcat două goluri până la pauză, unul fiind reușit de Idehn, din poartă în poartă.

Partea a doua începe cu două goluri pentru noi, după șase atacuri ratate de ambele părți, patru la Ikast: 18-19 (33). |ncasăm apoi urgent trei goluri și se face 18-22 (36), pentru a replica tot cu trei la rând: 21-22 (41). Herning conduce la trei goluri de alte două ori, ultima oară 23-26 (47). Revenim în joc pe fondul unei apărări bune și a intervențiilor lui Idehn, astfel că egalitatea vine firesc: 27-27 (52). Urmează un joc de care pe care, unde Minaur este mult mai exact și reușim să ne distanțăm la două goluri pentru prima oară în meci, după o intercepție și un gol marcat de Tănasie: 31-29 (54). }inem de rezultat, danezele se precipită și Tănasie închide meciul la 33-31 pentru Minaur.

Sigur că ne pare rău că nu am jucat finala mare, sigur că au fost și lacrimi, însă fetele au demonstrat că au caracter de luptătoare, au trecut peste durere și au învins. Este până la urmă o performanță europeană, chiar dacă mulți dintre noi (inclusiv ele) și-ar fi dorit mai mult. Hai Minaur!

Herning-Ikast Handbold – CS Minaur Baia Mare: 31-33 (19-16)

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare
  • Arbitri: Malgorzata Lidacka și Urszula Lesiak (Polonia). Delegați EHF: Liudmila Bodnieva (Rusia) și Tatjana Medved (Serbia)
  • Aruncări de la 7m: 1-5 (transformate: 1-3; a ratat Araujo 2). Minute de eliminare: 2-6
  • Herning-Ikast: Jessica Ryde (6 intervenții, a apărat și un 7m), Sabine Englert (3 intervenții) – Michala Elsberg Moller 3/4, Vilde Ingeborg Johansen 6/7, Cecilie Hojgaard Brandt 4/7, Stine Ruscetta Skogrand 1/4, Helene Gigstad Fauske 5/6 (unul din 7m), Naja Nissen Kristensen 4/9, Simone Cathrine Petersen 1/2, Lin Johannsen, Ingvild Kristiansen Bakkerud 5/7, Olivia Mathilde Simonsen, Mathilde Berner Romer, Mie Sophie Sando 1/1, Julie Mathiesen Scaglione, Line Mai Norgaard Hougaard 1/3. Antrenori: Casper Christensen, Anders Cramer Friis
  • CS Minaur: Filippa Idehn (12 intervenții, a marcat un gol), Cristina Enache – Yaroslava Burlachenko 1/1, Linn Blohm 4/6, Angela Cioca 4/5 (2 din 7m), Ana Maria Tănasie 6/6, Karoline de Souza, Cristina Laslo 1/4, Larissa Araujo 2/4, Jovana Kovacevic 11/13, Asuka Fujita 1/3, Sonia Seraficeanu 0/1, Oana Borș, Andreea Popa 2/4, Andreea Tecar, Anca Polocoșer. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.
  • Celelalte jucătoare care au muncit pentru acest trofeu și care au primit medaliile de bronz sunt: Ionica Munteanu, Jelena Lavko, Eva Kerekes.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu