Share
Fonduri norvegiene: Autospecială nouă pentru Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș

Fonduri norvegiene: Autospecială nouă pentru Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș

Polițiștii maramureșeni de la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Șomcuta Mare au fost dotați de Inspectoratul General pentru Imigrări cu o nouă autospecială, achiziționată din fonduri norvegiene.

În fapt, 4 autospeciale Ford Transit Custom kombi trend 8+1 locuri îmbunătățesc condițiile de muncă pentru polițiștii de imigrări și sporesc mobilitatea în combaterea migrației ilegale și punerea în executare a măsurilor de returnare a cetățenilor străini.

Polițiștii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări își desfășoară misiunile cu 4 autovehicule noi, intrate, de curând, în parcul auto. Autospecialele marca Ford Transit Custom kombi trend 8+1 locuri au fost achiziționate în cadrul proiectului european PDP1 – “Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație” – finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.

Cele 4 autospeciale au fost repartizate structurilor teritoriale de imigrări din București, Arad și Centrelor Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș și Timișoara. La repartizarea lotului, s-a avut în vedere starea tehnică și vechimea autovehiculelor din dotare, precum și nevoile operative ale structurilor, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență. Acestea sunt dotate cu sistem de navigație, instalație de aer condiționat pentru întreg habitaclul autovehiculului, geamuri electrice, spate și lateral spate închise la culoare, cu opacitate maximă permisă de lege și închidere centralizată cu telecomandă. Costul total al autospecialelor este de 616.919 lei cu TVA și au fost cumpărate prin procedură de licitație publică deschisă.

În prezent, capacitatea de înzestrare a parcului auto al Inspectoratului General pentru Imigrări este de aproximativ 70%, fiind efectuate, în permanență, demersuri pentru completarea și înnoirea acestuia. Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii polițiștilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii străini aflați pe teritoriul României, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migrației ilegale și punerea în executare a măsurilor de returnare. Totodată, prin această achiziție s-au îmbunătățit și condițiile de muncă pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, au arătat reprezentanții instituției.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu