Share
Florin Cîțu: În România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid. Românii vor merge fără acesta în vacanță, în interiorul țării

Florin Cîțu: În România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid. Românii vor merge fără acesta în vacanță, în interiorul țării

Premierul Florin Cîțu a declarat în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

„Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare”, a spus premierul, luni. El a avansat data de 1 iunie ca termen de la care se poate discuta „despre revenirea la normalitate”. În acest scop, va fi constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

„Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: „Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”.

În ceea ce privește modul în care se va permite accesul la evenimentele din mediul privat, premierul a spus că rolul acestui comitet va fi exact acela de a vedea cum se poate reveni la normalitate și care vor fi măsurile care trebuie respectate.

„Fiecare țară își va alege propriile metode de redeschidere a economiei”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a fost întrebat și ce trebuie să facă cei care în ultimul an și-au amânat evenimentele private de familie, așa cum sunt nunțile: „Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie”.

Sursa – digi24.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu