Share
E video mai special: În Brebul maramureșean act artistic filmat chiar în duminica specială a Floriilor. Subcarpați dar și Grupul Iza protagoniștii!

E video mai special: În Brebul maramureșean act artistic filmat chiar în duminica specială a Floriilor. Subcarpați dar și Grupul Iza protagoniștii!

E video mai special: În Brebul maramureșean act artistic filmat chiar în duminica specială a Floriilor. Subcarpați dar și Grupul Iza protagoniștii!

Duminică faină de Florii la Casa din Vale Breb. Gazdele au avut invitați de seamă. Este vorba despre trupa Subcarpați și despre Grupul Iza. Aceștia au filmat videoclipul noii piese realizate în colaborare în ținutul magic al Maramureșului.

„Ioi ce duminica faină, de Florii! Subcarpați, Grupul Iza, în Grădina Culturală Breb, pancove si plăcinte de la tanti Maria, gulaș făcut de Radu și puțin soare, cât să nu înghețăm!”, cu această ocazie arată reprezentanții Casei din Vale Breb pe paginile de socializare. Colaborarea realizată între artiștii Subcarpați și artiștii Grupului Iza nu mai este de multă vreme o noutate. Aceștia au urcat împreună pe scena de la Untold în 2019, dar și în concert la Arenele Romane, chiar anul trecut, constituind de fiecare dată o așteptată și veritabilă pată de culoare la marile evenimente artistice de calitate din țara noastră.

Subcarpați este un proiect muzical demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc. Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic The Guardian drept un mix exploziv între vechi și nou. E o combinație eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk românești și cântecelor de unitate, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop și dancehall. Membrii Grupului „Iza”, condus de către Ioan Pop-Popicu din Hoteni, nu cântă muzică populară, ci folclor (e o diferenţă!) şi nu participă la competiţii, ei colindând lumea în calitate de păstrători ai celei mai arhaice și pure linii a muzicii autentice maramureșene. Ei sunt extrem de apreciați în comunitatea noastră, fiind adevărate simboluri ale muzicii tradiționale din Maramureș. Cât despre Casa din Vale Breb, este un loc în care evenimentele culturale sunt o obișnuință cu care ne mândrim în Maramureș. „Avem multă treabă anul acesta! Pregătim casele, scena, foișoarele, Grădina Culturală pentru un 2022 plin de evenimente faine. Începem pe 7 Mai, când pentru prima dată va fi teatru în Breb. Începem cu teatru pentru copii. Animo Puppets Studio, cu al lor spectacol, „Povestea Prostiei”, cu siguranță vor face copiii prezenți mai fericiți. Intrarea este libera, iar detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook Teatru pentru copii la Grădina Culturală Breb”, arată Florin Vale, administratorul Casa din Vale Breb. Citiți articolul despre locația turistică exact AICI!

Iată rezultatul acestei colaborări chiar absolut speciale! În 25 iunie, pe scena MândrIE maramureșeană puteți asculta noua piesă semnată Subcarpați & Grupul Iza!

C.Ț.

Citește și

În Breb, momente încântătoare: În satul maramureșean act artistic filmat chiar în duminica specială a Floriilor. Trupa Subcarpați și Grupul Iza, protagoniștii!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu