Share
Frumusețile Maramureșului: Un colț de Rai din satul Breb; Au salvat șapte case tradiționale, iar în vreme de pandemie, au realizat un circuit virtual (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Un colț de Rai din satul Breb; Au salvat șapte case tradiționale, iar în vreme de pandemie, au realizat un circuit virtual (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Maramureșul este, cu adevărat, un colț de rai. Iar satul Breb are toate șansele să bată orice record atunci când vorbim despre ideea de tradiție.

Unul din locurile pe care Dumnezeu le-a atins, revărsând frumusețe și bucurie, este satul Breb. Putem să declarăm, pe proprie răspundere, că aici autenticul este la superlativ.

Florin Vale este originar din Maramureș, iar soția din Alba. S-au cunoscut în Cluj și, în urmă cu câțiva ani, au decis să se mute în Maramureș. Și nu oriunde în județ, ci în mediul rural. Au luat șapte case tradiționale din Breb, le-au salvat și au zis să le ofere și altora. Prin turism. Această opțiune veritabilă a Maramureșului tradițional de a se adapta vremurilor. În timp de pandemie, când turiștii lipsesc cu desăvârșire, proprietarii au realizat un tur virtual al Casei din Vale, așa cum se numește pensiunea soților Vale.

Tur virtual Casa din Vale Breb

Bine ați venit la noi!Suntem familia Vale:Florin, Roxana, Nina, Iza și catelul nostru, Whoabi. În aprilie 2017, ne-am mutat din Cluj în satul Breb, din Maramureș. Noi îl numim #magiclandbreb 🍀Am salvat 7 case tradiționale maramureșene și o parte le-am introdus în circuitul turistic. Dorim sa continuam proiectul și sa contribuim și noi la regenerarea rurala. Pentru ca acum respectam distanțarea sociala,nu putem călători momentan, dar o sa fie bine… Ne-am gândit ca o sa va bucure un tur virtual al Casei din Vale Breb și al zonei frumoase în care trăim. După ce depășim acesta perioada dificila, va așteptam să vă bucurați de frumusețea și libertatea acestui colt de Rai si a căsuțelor noastre de poveste!Va așteptam cu drag! (și horinca 😉) #magiclandbreb Aprilie 2020Pt Rezervări : 0733 436 656#sustineafacerilelocale Muzica : Cvartetul Transilvan/ Suita din Ardeal

Gepostet von Casa din Vale Breb am Dienstag, 21. April 2020

„Turul virtual a fost făcut de soția mea. Ea e originară din Alba, eu sunt din Maramureș. Ne-am cunoscut în Cluj. Întotdeauna am fost atras de ideea de Maramureș autentic și am avut noroc că soția mea mi-a împărtășit dorința. Am luat șapte case tradiționale din Breb și le-am salvat. În 2015 am început, în 2017 ne-am mutat. Stăm aici o mare parte din an, restul, câteva luni, în Cluj. Nouă ne place mult ceea ce facem aici. Avem două fetițe, în vârstă de doi și patru ani și un cățel. Deja ne-am obișnuit și adaptat cu Șugatag. Nu cred că mai există tendința aceea cu mutatul la oraș, cred că dorința e, atunci când stai într-un oraș aglomerat, sa te îndrepți către liniște. Fiica noastră cea mare se simte excepțional, la fel cea mică, la fel și cățelul, care a devenit deja mascota pensiunii. Noi aici ne simțim, cu adevărat bine” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Florin Vale, administrator la Casa din Vale din Breb.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu