Share
De apreciat: Se lucrează intens la amenajarea Bazei Salvamont din comuna Moisei. Mobilizare eficientă a salvatorilor montani maramureșeni din toată zona (FOTO)

De apreciat: Se lucrează intens la amenajarea Bazei Salvamont din comuna Moisei. Mobilizare eficientă a salvatorilor montani maramureșeni din toată zona (FOTO)

În luna mai a acestui an, Primăria Moisei a decis să dea în folosință Salvamont Maramureș o cabană. Aceasta ar urma să deservească drept punct de salvare.

În acest weekend, mai mulți salvatori montani din estul Maramureșului au început lucrările de amenajare a spațiului, pentru a deveni corespunzător obiectivului dorit.

„Activitate de amenajare la Baza Salvamont din Moisei. Salvatorii Montani din Borșa, Moisei și Vișeu s-au mobilizat împreună pentru crearea unui nou punct de salvare montană. Împreună pentru comunitățile noastre și pentru siguranța turiștilor din Maramureș. Mulțumim autorităților publice locale și județene pentru sprijinul acordat”, a arătat salvatorul montan maramureșean Sorin Apostol.

Salvatorii montani maramureșeni au planuri mari cu deosebita cabană primită în administrare în zona Dealului Moiseiului, pentru a crește gradul de siguranță al turiștilor. „O vom folosi ca bază de salvare și pentru asigurarea permanenței în Munții Maramureșului, cu un punct de informare turistică. Vom amenaja un punct medical de prim ajutor și vom construi o zonă cu panou de cățărat pentru pregătirea salvatorilor montani și a aspiranților, singurul panou de cățărat din județul Maramureș”, a arătat Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.

Acesta a mai explicat faptul că gestul Primăriei Moisei este „un gest extraordinar care sperăm să sensibilizeze și să motiveze și alte instituții/firme din județ, pentru a veni mai aproape de Salvamont, mai ales că astfel de gesturi contează pentru siguranța turistilor care ne vizitează frumoasele locuri din Maramureș”. În prezent, cabane Salvamont sunt numai la Izvoare și Mogoșa, ori ar mai fi nevoie și în zona Cavnic, zona Sighetu Marmației, în zona Groșii Țibleșului/Târgu Lăpuș, respectiv în zona Poienile de sub Munte/Repedea.

C.Ț.

Citește și

Necesitate: Salvamont Maramureș ar avea nevoie în mai multe zone din județ de spații care să fie folosite ca baze de salvare. Care este situația actuală (FOTO)

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu